< Overzicht lessen

Master Class Maangroet

master class maanyoga door marjet van der linde

Master Class Maangroet • Moon Salutations • Chandra Namaskar door Marjet van der Linde


De Maangroet is het zusje van de Zonnegroet. de zonnegroet vertegenwoordigd yang kracht, het mannelijke, naar buitengericht zijn. De Maangroet staat voor Yin, het vrouwelijke en meer naar binnen keren.

Bij de Zonnegroet gebruik je meer kracht, bij de Maangroet ligt de nadruk op openen, strekken, lengte en ruimte geven.

Ook ligt in de Maangroet de nadruk op het bekken. En dat is precies wat we in deze Master Class gaan doen: werken vanuit de stabiliteit en daardoor de ruimte van het bekken.


Docent: Marjet van der Linde

Nodig: mat, evt blokken

Type Yoga: Hatha Yoga, Flow Yoga, basis yoga, juiste houding, alignment, bekkenstabiliteit, buikstabiliteit.


Wat gaan we doen in deze Master Class?

• start in de Bergpositie (Tadasana, Mountain Pose)

• elk onderdeel van de Maangroet gaan we stuk voor stuk behandelen. Per onderdeel neem we de tijd om in de houding te komen, gaan we de houding verkennen (waarnemen) en uitlijnen (technisch aspect) en van daaruit je mogelijkheden ontdekken.

• er is veel aandacht voor het werken vanuit de stabiliteit van het bekken. Dit zorgt ervoor dat je vanuit deze dragende kracht in staat bent om meer ruimte te geven aan je (onder)rug, nek en schouders. Ook activeert dit de dieper gelegen spieren van de romp: transversus abdominus, psoas, interne- en externe obliques, multifidi.

• na alle onderdelen op zichzelf te hebben behandeld gaan we de Maangroet 5 keer in een Flow beoefenen.

• we sluiten de serie af met een uitgebreide Tadasana (Mountain Pose, Berghouding). Hierin besteden we aandacht aan de techniek van deze positie, aan het effect en aan het meditatieve aspect.


Wanneer doe je de Maangroet:

Ook al doet de naam vermoeden dat deze vooral geschikt is voor de avond, kan de Maangroet op elk moment van de dag.  Je doet de Maangroet om stijfheid te verdrijven, om naar binnen te keren, om tot rust te komen, om de aandacht naar je lichaam te brengen in plaats van naar je hoofd. Het is een serie die je prima in een pauze kan doen. Zeker ook met de Tadasana op het eind zorgt de serie ervoor dat je helder blijft. Gefocust, maar rustig.

Doe je de serie aan het eind van de dag en/of voor het slapen (heerlijk!), dan kun je na de Tadasana een Savasana (eindontspanning) doen.

 

 

Je hebt een Yoga You abonnement of losse credits nodig om deze les te bekijken

Prijzen en inschrijven
Lesson tags: alignment, flexibiliteit, Flow, juiste houding, maangroet, marjet, master class, stabiliteit