Kundalini Yoga

Kundalini Yoga is een dynamische vorm van Yoga. In deze vorm van Yoga zijn de oefen serie’s (kriya) vaak krachtig en dynamisch. Er wordt gewerkt op het uithoudingsvermogen. Kundalini Yoga maakt je zowel lichamelijk als geestelijk sterk. De oefeningen die je doet dagen je lichaam en je geest uit. In de yogashala (yogaruimte), op de mat oefen je hoe je omgaat met ongemak in het dagelijks leven. Het doorbreken van patronen. En dit doen we met een glimlach en door het gebruik van mantra’s. Juist als het zwaar wordt zul je merken dat glimlachen en het luisteren of het zingen van een mantra je er door heen helpt.

Dit maakt het ook een vrolijke vorm van Yoga. Kundalini Yoga werkt heel direct. De invloed is vrij snel merkbaar in je lichaam. De oefeningen zijn soms grappig of raar en niet alledaags, maar als je het een paar keer gedaan hebt, of misschien wel na de eerste keer, dan weet je waarom je dit doet. Het geeft energie. Brengt het hormoon/klier stelsel in balans.

De vuuradem is een adembeweging die regelmatig wordt toegepast in Kundalini Yoga. Het is een ritmische adembeweging die het lichaam en de longen reinigt en energie geeft. Als je net met Kundalini Yoga begint, of als je merkt dat de vuuradem niet bij je past, adem rustig door in je eigen tempo. Je mag altijd je eigen tempo kiezen.

Steekwoorden: Dynamisch, vrolijk, muziek, mantra, zingen, krachtig, energiek, blij, chakra, sterk, navelkracht, herhaling.

 

ONG NAMO GURU DEV NAMO

Ik buig voor de oneindige wijsheid die in mij zit, ik buig voor mijn innerlijke leraar/wijsheid.

AAD GURAY NAMEH JUGAAD GURAY NAMEH SAT GURAY NAMEH SIREE GURU DEVE NAMEH

Ik buig voor de oorspronkelijke Wijsheid, ik buig voor de Wijsheid die er is door alle tijden, ik buig voor de Ware Wijsheid, ik buig voor de opperste niet waarneembare wijsheid.

SAT NAM

Waarheid is mijn naam, waarheid is mijn identiteit.

OM ASATOMA SATGAMAYA TAMA SOMO YORTIR GAMAYA MRITYORMA AMRITAM GAMAYA

Leid mij van onwaarheid naar waarheid, leid mij van duisternis naar licht, leid mij van dood naar onsterfelijkheid.