Tamara van Well

 

In 2011 heb ik één van mijn mooiste reizen gemaakt; Tibet, ‘het dak van de wereld’. Reizen door Tibet voelde voor mij als thuiskomen. Het ‘land’ waar meditatie en yoga op mijn pad kwam. Het ‘land’ waar ik weer in verbinding kwam met mezelf. Eenmaal in Nederland wist ik dat ik de ervaring van meditatie en yoga voort wilde zetten.

Als deelnemer heb ik de 8-weekse MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) training gevolgd. Tijdens het beoefenen van meditatie en yoga heb ik ervaren dat het de dagelijkse stress verlicht, mij flexibeler leert omgaan met alles wat het leven te bieden heeft, en het bijdraagt aan een positiever en enthousiaster leven.

In 2008 heb ik mijn opleiding HBO Social Work, specialisatie Jeugd, afgerond en ben ik met veel plezier ruim 9 jaar werkzaam geweest op een behandelgroep voor het jonge kind (3-7 jaar) binnen de jeugdzorg. Waarbij ik kinderen begeleidde met verschillende ontwikkelings- en gedragsproblemen. Op de behandelgroep wordt gewerkt aan het versterken van vaardigheden van het kind om naar een vorm van onderwijs te kunnen. Naast het werken op de dagbehandeling gaf ik thuisbegeleiding aan ouders en ben ik sinds 2013 KIES-coach voor kinderen in echtscheidingssituaties.

Terwijl ik werkzaam was in de jeugdhulpverlening en mijn yoga reis verder vervolgde had ik sterk het gevoel dat ik de ervaring van yoga en meditatie ook aan kinderen mee wilde geven.

In 2013 was ik begonnen met de opleiding aan de Academie voor Mindful Teaching tot ‘Aandacht werkt!’-trainer, methode van Eline Snel, en sinds mei 2014 ben ik gecertificeerd kindtrainer in deze methode. Begin 2015 heb ik de opleiding tot holistisch kinderyoga docent positief afgerond bij Arterre.

Naast het werk in de jeugdzorg wilde ik graag vanuit mijn eigen praktijk nog meer kinderen bereiken om de voordelen van mindfulness en yoga te laten ervaren. In 2015 heb ik dan ook mijn eigen praktijk opgezet, KIDSZIJN. Vanuit KIDSZIJN geef ik zowel kinderyoga als ouder & kind yoga bij Yoga You.

Het is zo bijzonder om te zien wat er gebeurt als kinderen uit het hoofd weer terug naar het lijf kunnen gaan, waardoor lichaamsbewustzijn en het algehele bewustzijn toeneemt. En ze weer meer ontspannen, blijer en gelukkiger in hun vel gaan zitten.

En zo vervolgde mijn yoga reis, yoga werd voor mij steeds meer een manier van leven, en is nu momenteel volledig in mijn leven geïntegreerd. Bewuster leven, met aandacht waarnemen van ervaringen, van moment tot moment. Opmerken wat er is zolang als het er is, alles is veranderlijk. Inzicht krijgen in patronen, deze herkennen, erkennen en accepteren. Yoga leert mij om bewust in mijn lichaam aanwezig te zijn, mij open te stellen voor het huidige moment, alles te ervaren precies zoals het is, zonder oordeel. En vanuit daar het leven vol overgave en vertrouwen te leven.

Met veel plezier en liefde geef ik naast kinderyoga en mindfulness trainingen aan kinderen voornamelijk les aan volwassenen bij YogaYou.

Ik vind het ontzettend belangrijk om mezelf als mens en als yogadocent constant te blijven ontwikkelen. Wat ik leer geef ik graag door in de lessen. In mijn lessen ligt de nadruk op de ervaring, de ervaring van het fysieke en mentale. Of het nou een meer Yang of Yin gerichte les is, de focus ligt op wat jij waarneemt in jouw eigen unieke lichaam (en mind), voelen wat jou het beste dient op dat moment.

In mei 2016 heb ik de Yin Yoga Teacher Training van Johan Noorloos bij de Nieuwe Yogaschool afgerond.

Eind 2016 de Advanced Study Restorative Yoga & Mindfulness van Alison Melvin bij de Nieuwe Yogaschool afgrond.

In de zomer van 2017 ga ik de Advanced Study Kundalini Yoga volgen van Marieke & Tim bij de Nieuwe Yogaschool en ben ik van plan eind 2017 en/of begin 2018 een Hatha/Vinyasa Teacher Training te volgen.

Daarnaast word ik opgeleid door Marjet van der Linde van Yoga You. En volg ik vele workshops/cursussen/lessen van o.a. Skadi van Paasschen, Alison Melvin, David Lurey, Vijay Gopala enz.

Tamara van Well Yoga You Zwolle