Judith Zeeman

Op mijn 18e begon ik met de beoefening van yoga. Vanaf de eerste les ging er een wereld voor me open. Ook werd door deze ervaring mijn interesse in klankschalen en lichaamswerk gewekt. Een paar jaar later begon ik met meditatie lessen. Bij toeval kwam ik via een vriendin in een yin yoga les terecht. Het was liefde op het eerste gezicht; vanaf het moment dat ik het ben gaan beoefenen zijn de rugklachten waar ik tot dan toe door geplaagd werd als sneeuw voor de zon verdwenen.

BODY MIND THERAPEUT

Door de jaren heen heb ik me steeds verder verdiept in de body mind connectie en metafysische onderwerpen. Dat heeft er ook toe geleid dat ik ben gaan werken in dit veld als lichaamsgericht therapeut. Ik doe lichaamswerk waarbij een subtiele, langzame aanraking wordt gebruikt om verstijving of pijn te laten ontspannen en verdwijnen door het weefsel zichzelf te laten openen; deze modaliteit heet TACT body-mind release.

RAJA DHI RAJA YOGA

Om meer over de oosterse spiritualiteit te leren reisde ik richting Rusland om daar drie maanden intern te wonen in een master unit met monniken, een non en vele yogi’s van Ananda Marga (path of bliss); een moderne tantrische sociaal spirituele organisatie opgericht door P.R Sarkar in India. Hier werd ik geïnitieerd in een persoonlijke meditatie, leerde ik Raja dhi raja yoga en de kracht van Kirtan (zang meditatie). De filosofie verschafte nieuwe inzichten in de lagen van het bewustzijn en praktische handvatten voor het werken met de chakra’s.

ASTROLOOG

Mijn laatste passie is de astrologie. De duiding van archetypische energien in de geboortekaart laat mij iedere keer weer zien dat niets toevallig is, we hier met een reden op aarde zijn, en we allemaal een unieke rol te vervullen hebben in het grotere geheel.