Berber Wierstra

berber wierstra docent yoga you zwolle

Yoga is tijdens mijn studententijd op mijn pad gekomen. Ik vond het heerlijk om een paar uurtjes per week even uit het drukke studentenleven te stappen en niet bezig te zijn met tentamens, feestjes, scripties en andere perikelen. De yogales was een heerlijke manier om uit mijn hoofd en in mijn lichaam te komen.

Na een aantal jaren de meer fysieke vormen van yoga (hatha, power en vinyasa) beoefend te hebben, ging ik uit nieuwsgierigheid een keer naar een yin yogales. Dat was niet bepaald liefde op het eerste gezicht. Doordat bij yin yoga de houdingen wel 3 tot 5 minuten aangehouden worden, heb je meer dan genoeg tijd om naar binnen te keren. Je wordt geconfronteerd met allemaal gedachten en emoties, voelt tegelijkertijd een intense stretch en dat allemaal vrijwillig! Nee, yin en ik, dat was geen feest. Maar stiekem maakte dat deze practice juist heel interessant. Want iets waar ik zoveel weerstand voor voelde, daar moest ik toch ‘iets’ mee?

Daarom ging ik meer yin lessen volgen en langzamerhand zag ik mijn lichamelijke souplesse toenemen en merkte ik ook de mentale voordelen. Yin yoga werd voor mij steeds meer een middel om fysiek en mentaal bewustzijn te trainen. Omdat ik merkte hoeveel ik zelf aan yin yoga had, besloot ik in december 2015 de Yin Teacher Training aan de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam te gaan volgen. Deze rondde ik in 2016 af en snel daarna volgde ook nog de Restorative Yoga & Mindfulness opleiding.  Sindsdien ben ik – naast mijn ‘gewone’ baan- actief als yogadocent. Als docent is het mijn doel om yin yoga op een toegankelijke, down to earth manier over te brengen om zo zoveel mogelijk mensen van de voordelen te laten profiteren. Wees welkom!