Ananda Steur

Yoga betekent voor mij verbondenheid en zingeving. Verbinding met alles wat jij belichaamt, de natuur, de mensen, het leven om je heen. Zingeving in de vorm van oefeningen of vragen wat mijn/ons leven zin geeft of waardoor je ZIN voelt… En dat zit hem voor mij vaak in de kleinste dingen. Yoga leert mij nog elke dag om terug te keren naar een soort nederigheid en altijd vanuit mildheid en nieuwsgierigheid te leven.

Ik ben opgegroeid op het eiland Texel en heb veel tijd doorbracht in de bossen, duinen en het strand. De natuur speelt nog steeds een belangrijk component in mijn yoga beoefening.

Ik nodig je uit om met plezier te bewegen, te ontspannen in het hier en nu en met aandacht te luisteren naar jouw lichaam.  Je zult in mijn lessen veel beweging vinden. Ik hou van beweging, ritme en herhaling. Maar ik hou ook van verstilling en bewustzijn. Dus kan je ook (lichaam)bewustwording en rust terugvinden in de les. Het voelt elke dag weer anders in jouw lijf. Hoe interessant is dat!? Het mooiste vind ik als je na een les weer veilig bent geland bij jezelf.

Als gezondheidswetenschapper, holistisch fysiotherapeut, shiatsu therapeut i.o. en yogadocent vind ik de connectie tussen het lichaam, de adem, de gedachtewereld en gemoedstoestand enorm fascinerend. Ik combineer graag de oosterse en westerse gezondheid- en beweegfilosofie om daarin mensen dat mee te geven wat bij hun waarheid past.

“Doe alles met liefde en aandacht. De natuur heeft ook geen haast en toch komt alles tot bloei.”