AERIAL YOGA

nieuw-vanaf-juni-aerial-yoga-yoga-you

Aerial Yoga bij Yoga You

Waarom Aerial Yoga?

Het mooie van Aerial Yoga is de gewichtloosheid die je kan ervaren. We werken met heel mooi extra grote licht groene doeken, ook wel silks genoemd. Ze zijn zo groot dat je er helemaal een cocon voor jezelf van kan maken.

Doordat je wordt gedragen ga je de asana’s (yoga houdingen) anders ervaren. Je wordt geholpen en daardoor kun je meer aandacht aan de techniek en uitvoering van de oefeningen besteden. Dit heeft ook weer invloed op je oefeningen wanneer je ze ‘gewoon’ op je mat doet. Arm balans oefeningen bijvoorbeeld zijn voor veel mensen lastig, maar gedragen in een doek kun je gaan werken aan de techniek van die oefeningen. Het is een mooie verdieping.

Maar vooral ook FUN!

Verschillende soorten Aerial Yoga

Restorative/Yin Aerial Yoga:

Doordat je wordt gedragen kun je je nog meer overgeven aan de zwaartekracht. Je gaat allerlei houdingen doen in deze sessie. Er wordt de tijd genomen om in- uit een houding te komen. Ook blijf je voor een langere periode in deze positie. De docent praat je in de houding en geeft aanwijzingen die voor verdieping kunnen zorgen. Adem en adembeweging is in deze les een belangrijk onderdeel. Door je steeds meer over te geven zak je steeds dieper in ontspanning.

Voor wie?

Iedereen die wat ontspanning kan gebruiken. Heb je veel lichamelijk werk verricht de afgelopen periode? Tuinieren, zwaar tillen etc. dan is dit een fijne les om bij te komen. Ook als je bijvoorbeeld een blessure of iets dergelijks hebt, kun je prima deze les doen. Deze les is ook fijn als je in een stressvolle periode zit, je veel druk ervaart en wel wat rust kan gebruiken. Je leert hier om weer terug te keren naar de basis: adem in,……adem uit,…..

Yin/Yang Aerial Yoga:

In Yin/Yang Aerial Yoga ga je de aspecten van Yin en restorative verbinden met Yang. Yin staat voor loslaten, herstellen, ruimte geven. Yang staat voor stabiliseren en krachtig maken. In de les ga je beide ervaren. Een stukje pit en een onderdeel met wat meer rust en overgave.

Voor wie?

Dit is een mooie les om je lijf en geest te verbinden. Soms helpt het om juist via wat actie weer in je lijf te komen. Zeker na een drukke dag waarbij je veel in hoofd hebt gezeten is de combi yin/yang mooi om weer evenwicht te scheppen, zodat je niet met een overvol hoofd je bed in stapt, maar gedurende de les al wat spanning en gedoe van je af laat glijden.

Zwangerschaps Aerial Yoga:

Gewichtloos zijn is juist als je zelf een kindje in je buik draagt heerlijk en heel welkom. In Zwangerschaps Aerial Yoga staat net als in onze andere lessen veiligheid voorop. Met zorg en aandacht voeren we de oefeningen uit. Dit zullen geen acrobatische oefeningen zijn maar deze gaan eerder richting de Yin/Yang Aerial Yoga. Het doel van de lessen is zowel rust geven in het hoofd en in het lichaam. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het voorbereiden op de bevalling: pijn beleving en hoe mee om te gaan, adem en adembeweging etc.

Voor wie?

Voor zwangeren vanaf 12 weken.

Is het wel veilig?

De Aerial silks waarmee wij werken zijn extra groot. Ze zijn speciaal gemaakt om gewicht te dragen en rekken ook iets mee. De hangen aan een stevig koord en het bevestiging materiaal wordt ook in de bergbeklim- en zeilwereld gebruikt. Het is dus gemaakt om op een veilige manier gewicht te dragen. De Aerials zijn bevestigd aan ijzeren balken.

Belangrijk is de aanwijzingen van de docent te volgen. Je mag pas oefeningen in jouw aerial silk gaan doen wanneer de docent dit aangeeft, niet eerder. Ga niet op eigen houtje kunstjes doen in de doeken, maar volg de aanwijzingen van de docent nauwkeurig.

Contraindicaties:

Geef ALTIJD aan als er sprake is van hoge bloeddruk, zwangerschap of glaucoom (verhoogde druk op de oogbol).

Ons streven naar veiligheid is groot.

Wat moet ik aan?

In deze lessen is het hygiënisch om je lichaam wat meer te bedekken. Hierdoor is er minder huidcontact met het doek. Schone voeten is ook belangrijk.

In de winter: kleed je in laagjes, het liefst van warme materialen, zeker voor de yin/restorative. Vest, sokken etc.

Als je ontspant koel je af! Houd daar rekening mee.

Zijn er extra kosten verbonden aan de lessen?

Voor leden van Yoga You zijn er aan deze les geen extra kosten verbonden.

Losse les: €14

Strippenkaart Specials: €62,50 (ook toegankelijk voor de Hot Yoga).

Zijn er nog andere dingen die ik moet weten als ik deze les ga volgen?

Kom op tijd. Te laat komen in deze les is niet mogelijk. Als de les al is gestart is het niet meer mogelijk deel te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.