Zwangerschaps Yoga

zwangerschaps yoga yoga you zwolle marjet van der linde

Wat?

Zwangerschaps Yoga

Wat gaan we doen?

We gaan oefeningen doen die ruimte geven aan plekken die de neiging hebben om stijf en pijnlijk te worden. Hier kun je denken aan de (onder)rug, nek en schouders. Je leert technieken hoe je om kan gaan met pijn en ongemak. De adem is hier een belangrijke ondersteuning. We halen regelmatig de Aerials erbij. Dat is heel fijn omdat je je gewichtloos voelt in een aerial silk(doek). De lessen zijn een combi tussen rust, ontspanning en kracht. Het is een uur gericht op jou en het kindje wat je draagt in je buik. Je technieken die je helpen bij de bevalling.

Voor diegenen die het leuk vinden is er na afloop thee in het lounge gedeelte beneden.

Voor wie?

Je mag zelf weten wanneer je instroomt in deze Zwangerschaps Yoga les. Op het moment dat jij hier behoefte aan hebt, kom je naar deze les. Dit betekent dat de een al verder is in de zwangerschap dan de ander. Wat het leuke daar aan is, is dat je bepaalde oefeningen gedurende de zwangerschap herhaald. Die herhaling is prettig, zo raak je meer vertrouwd met de oenigen die je kunnen ondersteunen tijdens de momenten dat je dat nodig hebt. Het is een moment voor jezelf (en je kindje).

De Zwangerschaps Yoga lessen vestigen de aandacht op jouw lichaam en de baby in jouw buik. De lessen zijn duidelijk, vriendelijk, nuchter, ontspannen maar er wordt ook kracht gebruikt.

Wat brengt het jou?

Tijdens de lessen komen er bepaalde dingen aan bod: Je kracht behouden en/of opbouwen zodat je met meer gemak en met minder klachten je kindje kan dragen in de zwangerschap, maar ook heel belangrijk: daarna.

Je leert hier ontspannings-technieken, zowel als voorbereiding op de bevalling als hoe je jezelf rustig maakt in het dagelijks leven. Je leert de signalen die je lichaam geeft herkennen en hoe je er mee om kan gaan.

Adem en adembeweging is een belangrijk onderdeel van de Zwangerschaps Yoga. Je leert ademtechnieken die je rustig maken. Ook leer je ontdekken wanneer je adembeweging te oppervlakkig is en wat je er aan kan doen om deze te verdiepen.

Er is veel aandacht voor de lage onderrug en het nek/schoudergebied. Er worden oefeningen gedaan, die ruimte geven aan de nek, schouders en (onder) rug.

Ook is het krachtig houden van het lichaam belangrijk. Kracht in de benen en de armen is noodzakelijk om de gewrichten steun te geven. De benen en billen krachtig maken om de onderrug te ontlasten en de armen krachtig maken omdat je straks je baby gaat dragen. Lichaam houding tijdens de zwangerschap en daarna is een belangrijk onderdeel van de Zwangerschaps Yoga.

Manier van lesgeven?

No-nonsense manier van les geven. We oefenen serieus, maar er is ook ruimte voor humor. De ene les is rustiger opgebouwd dan de andere. Er is ruimte om bepaalde onderwerpen of oefeningen aan te vragen in de les. We behandelen de periode voor, tijdens en na je bevalling en schuwen daar geen onderwerpen. Je krijgt tips en technieken. We staan open voor jouw manier van hoe je jouw zwangerschap, geboorte en de periode daarna wil beleven en duwen je niet een bepaalde visie in.

Wanneer?

 • donderdag 25 april 2019 19:30-20:30
 • donderdag 16 mei 2019 19:30-20:30
 • donderdag 30 mei 2019 19:30-20:30
 • donderdag 13 juni 2019 19:30-20:30
 • donderdag 27 juni 2019 19:30-20:30
 • donderdag 10 juli 2019 19:30-20:30
 • donderdag 25 juli 2019 19:30-20:30
 • donderdag 1 aug 2019 19:30-20:30
 • donderdag 29 aug 2019 19:30-20:30
 • donderdag 12 sep 2019 19:30-20:30
 • donderdag 26 sep 2019 19:30-20:30
 • donderdag 10 okt 2019 19:30-20:30
 • donderdag 31 okt 2019 19:30-20:30
 • donderdag 4 nov 2019 19:30-20:30
 • donderdag 28 nov 2019 19:30-20:30

Kosten?

€14,50 voor een losse les, €64,00 strippenkaart (5x) lidmaatschap: geen extra kosten

Hieronder meer info over home je kan deelnemen aan deze lessen.

Inclusief PDF met info die we ook in de les behandelen, zodat je het thuis nog eens rustig na kunt lezen.

Er zijn drie manieren om aan Zwangerschaps Yoga deel te nemen.

losse (proef)lessen

Losse Zwangerschaps Yoga les
Volgens rooster
> Bestel nu
14,50
per les

abonnementen

1x per week
1x per week een les naar keuze
oftewel € 8,00 per les> Bestel nu
36,00
per maand

strippenkaarten

5x specials
Een strippenkaart voor 5 lessen:
oftewel € 12,80 per les> Bestel nu
64,00
per strippenkaart

Je kunt naast de Zwangerschaps Yoga ook andere lessen van het rooster volgen als je daar behoefte aan hebt. Het Juiste Houding Oefenuur is ook een uitstekend uur om aan deel te nemen in het geval van Zwangerschap. Als je al vaker Yoga hebt gedaan is het geen probleem om ook deel te nemen aan de andere yoga lessen. Informeer altijd je docent over je zwangerschap. We houden rekening met je zwangerschap en zullen je aanpassingen geven waar nodig.

Losse Les of proefles:

Als je een losse les hebt aangeschaft mag je zelf weten wanneer je deze les volgt. Van te voren aanmelden is niet nodig. Meld bij je docent dat je een losse les via de website hebt aangeschaft.

Wanneer kies je voor een losse les? Als je af en toe een les wilt volgen, of als je het eerst een keer wilt proberen.

Lid worden:

Als lid heb mag je zelf weten aan welke les je deelneemt. Je kunt als zwangere je abonnement kosteloos bevriezen (zie algemene voorwaarden) tegen de tijd dat je gaat bevallen. Na de bevalling kies je je eigen moment dat je de draad weer oppakt. Gemiste lessen mag je inhalen. Als lid van Yoga You staan alle lessen op het rooster tot je beschikking. Van te voren aanmelden voor een les is niet nodig. Meld bij je docent dat je lid bent van Yoga You.

Wanneer kies je voor een abonnement? Als je elke week naar Zwangerschaps Yoga komt is een abonnement goedkoper. Ook is het mogelijk om een keer aan een andere les van het rooster deel te nemen. Je kunt kosteloos zwangerschaps-verlof nemen door een mail te sturen naar administratie@yogayou.eu met de mededeling dat je je abonnement tijdelijk bevriest. Lessen die je hebt gemist mag je meenemen naar de periode na je verlof wanneer je het abonnement weer ontdooit.

Strippenkaart:

De strippenkaart ontvang je bij je eerste les bij je docent. Meld bij je docent dat je via de site een strippenkaart hebt aangeschaft. Van je docent ontvang je dan een 5-strippenkaart. De strippenkaart is onbeperkt geldig en kan voor elke reguliere les die op het rooster staat worden gebruikt, dus ook na de bevalling voor andere lessen.

Wanneer kies je voor een strippenkaart? Als je geregeld een les komt volgen, maar nergens aan vast wilt zitten. Een strippenkaart is onbeperkt geldig. Een strippenkaart kun je ook gebruiken voor andere reguliere lessen op het rooster van Yoga You zoals Tai Chi, Hatha Yoga., Pilates etc.

Waar? 

Burgemeester van Roijensingel 10A Zwolle

Parkeren kan bij de Burgemeester van Roijensingel 200 meter verder, de fiets kan op ons terrein.

Docent? 

Marjet van der Linde gediplomeerd en erkend (Zwangerschaps) Yoga docent

Verzekering 

Sommige verzekeringen maatschappijen vergoeden een Zwangerschaps Yoga cursus. Mocht je hiervoor een factuur nodig hebben kan dat. Dit gaat als volgt:

Mail naar administratie@yogayou.eu de volgende informatie:

 • kosten die je hebt gemaakt wat betreft Zwangerschaps Yoga
 • of je gebruik hebt gemaakt van een abonnement, strippenkaart of losse lessen
 • vermeld je naam en volledige adres gegevens. Wij mailen dan een factuur (€2,50 administratiekosten).

Zwangerschaps Massage

Een aanrader is het ondergaan van een Zwangerschaps Massage op een warm waterbed bij Praktijk Beautely in Zwolle. Hier wordt je rug gemasseerd terwijl je ligt op een fijne warme ondergrond, op die manier kun je heerlijk ontspannen.

Film over GEBOORTE ‘Le Premier CRI’

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.