Voor wie?

Je mag zelf weten wanneer je instroomt in deze zwangerschapsyogales. Op het moment dat jij hier behoefte aan hebt kom je naar deze les. Dit betekent dat de een al verder is in de zwangerschap dan de ander. Het leuke daaraan is dat je bepaalde oefeningen gedurende de zwangerschap herhaalt. Die herhaling is prettig, want zo raak je meer vertrouwd met de oefeningen die je kunnen ondersteunen tijdens de momenten dat je dat nodig hebt. Het is een moment voor jezelf (en je kindje).

De zwangerschapsyogalessen vestigen de aandacht op jouw lichaam en de baby in jouw buik. De lessen zijn duidelijk, vriendelijk, nuchter en ontspannen, maar er wordt ook kracht gebruikt.

Wat gaan we doen?

We gaan oefeningen doen die ruimte geven aan gebieden in je lichaam die snel stijf en pijnlijk worden. Hierbij kun je denken aan de (onder)rug, nek en schouders. Je leert technieken hoe je om kan gaan met pijn en ongemak. De adem is hier een belangrijke ondersteuning.

Het gebruik van een Aerialdoek kan heel fijn zijn, omdat je je gewichtloos voelt. De lessen zijn een combinatie van rust, ontspanning en kracht. Het is een uur gericht op jou en het kindje dat je draagt in je buik. Je leert technieken die je helpen bij de bevalling.

Wat brengt het jou?

Tijdens de lessen komen er bepaalde onderwerpen aan bod: je kracht behouden en/of opbouwen zodat je met meer gemak en met minder klachten je kindje kan dragen tijdens de zwangerschap, maar ook heel belangrijk: daarna.

Je leert ontspanningstechnieken, zowel als voorbereiding op de bevalling als hoe je jezelf rustig maakt in het dagelijks leven. Je leert de signalen die je lichaam geeft herkennen en hoe je ermee om kan gaan.

Adem en adembeweging is een belangrijk onderdeel van de zwangerschapsyoga. Je leert ademtechnieken die je rustig maken. Ook leer je ontdekken wanneer je adembeweging te oppervlakkig is en wat je eraan kan doen om deze te verdiepen.

Er is veel aandacht voor de lage onderrug en het nek- en schoudergebied. Er worden oefeningen gedaan die ruimte geven aan de nek, schouders en (onder)rug.

Ook is het krachtig houden van het lichaam belangrijk. Kracht in de benen en de armen is noodzakelijk om de gewrichten steun te geven. De benen en billen krachtig maken is nodig om de onderrug te ontlasten en de armen omdat je straks je baby gaat dragen. Een belangrijk onderdeel van de zwangerschapsyoga is de lichaamshouding tijdens de zwangerschap en daarna.

Manier van lesgeven?

Het is een no-nonsense manier van les geven. We oefenen serieus, maar er is ook ruimte voor humor. De ene les is rustiger opgebouwd dan de andere. Er is ruimte om bepaalde onderwerpen of oefeningen aan te vragen in de les. We behandelen de periode voor, tijdens en na je bevalling en schuwen daar geen onderwerpen. Je krijgt tips en technieken. We staan open voor jouw manier van hoe je jouw zwangerschap, geboorte en de periode daarna wil beleven en duwen je niet een bepaalde visie in.

Wanneer is zwangerschapsyoga en wie is de docent?

Op vrijdagavond van 19:15 – 21:15 uur. De les duurt anderhalf uur en daarna zullen we nog een half uur de tijd nemen voor vragen of napraten, inclusief thee.

Ook op zondagochtend bieden we regelmatig zwangerschapsyoga aan, deze les duurt een uur.

De zwangerschapsyogales wordt gegeven door Yvonne van Leijen. 

Prijzen zwangerschapsyoga

2 credits of €18,- voor de les op vrijdagavond, inclusief thee.

1 credit voor de les op zondag (als deze zijn ingepland).

De aanschaf van twee losse credits komt uit op €28,-. Wij vinden dit een te hoog bedrag voor een 2 uurs les. Daarom bieden wij de keus aan om de les voor €18,- aan te schaffen.

Verzekering 

Sommige verzekeringsmaatschappijen vergoeden een (gedeelte van de) zwangerschapsyogacursus. Mocht je hiervoor een factuur nodig hebben, kan je deze in de C.I.C.K. Yoga You app vinden. Bij ‘mijn account’ vind je ‘rekeningen en facturen’.