ZONNEGROET WORKSHOP

zonnegroet workshop yoga you

De zonnegroet uitgediept

Verwelkom de lente – workshop zonnegroeten

Eind maart begint de astronomische lente. Nieuwe blaadjes en bloemen verschijnen en lentekriebels zijn voelbaar. De lente kan ook een tijd zijn om de boel eens lekker op te schudden en nieuwe plannen te verwezenlijken. Heb je je voorgenomen vaker of meer te bewegen? Wil je je vitale levensenergie (weer) volop laten stromen? Heb je zin om de zon volop te verwelkomen? Regelmatig een zonnegroet doen, kan je daarbij helpen.

De zonnegroet is een serie yoga-oefeningen waarmee je je hele lichaam traint. Achter- en vooroverbuigingen wisselen elkaar af en je versterkt en stretcht er vrijwel al je spieren mee. Doordat je de beweging verbindt aan de ademhaling, komt je geest tot rust. De zonnegroet kan worden ervaren als meditatie in flow. Je kunt de zonnegroet ook heel goed buiten doen.

In deze workshop leer je de houdingen van de zonnegroet(en) uit te voeren op een voor jouw lichaam verantwoorde manier. We bouwen de flow heel rustig op en nemen de tijd om diverse variaties van de zonnegroet te oefenen. De workshop eindigt met een liggende eindontspanning, om je lichaam en geest de tijd te gunnen het geleerde te integreren.

Je gaat naar huis met een serie houdingen die je thuis kunt doen om de energie te laten stromen of om in de krachtiger yogalessen minder bezig te hoeven zijn met de houdingen en steeds meer de flow te ervaren. Tune in op de vitale levensenergie van de lente en van je eigen lichaam en bloei (weer) helemaal op.

Neem een flesje water mee naar de workshop. Na afloop is er tijd om, met een kopje thee, nog even te blijven nagenieten, na te praten of boeken in te zien.

Voor wie?

Voor iedereen die meer verdieping, gemak en cadans wil opzoeken in de zonnegroet.

Wanneer?

Zondag 24 maart, 13.30 – 16.00 uur.

Kosten:

€25

Docent:

dirkje visser yoga you zwolleDirkje Visser meer over Dirkje en haar manier van lesgeven vind je hier.