Zingen met aandacht – Geluid & Klank

Zingen is leuk!

Jouw stem is uniek!  En is een spiegel voor wat er in jouw leeft en eventuele spanningen die je hebt. Door mindful te zingen en te spelen met je stem omarm je wat er op dit moment is. Zingen met aandacht geeft ruimte en kan je helpen te ontspannen, loslaten en vertrouwen. Proevend, voelend en luisterend ervaar jij meer vrijheid en plezier. En groeit jouw klank als vanzelf.

Elk deel van deze drieluik gaat in op een ander aspect van de stem, klank en adem.

Het gaat hier niet om zo mooi mogelijk zingen, het gaat hier om jouw eigen klank. Dus ook als je jezelf hebt wijsgemaakt dat je niet kan zingen kun je hier gerust aan mee doen.

In deze workshop gaan we klank verdiepen. Je leert hier hoe je je stemgeluid kan laten groeien zonder dat het je veel moeite kost.

MINDFUL ZINGEN

Jouw stem is uniek. En is een spiegel voor wat er in jouw leeft en evt. spanningen die je hebt.
Door mindful te spelen met je stem, en te zingen, omarm je wat er op dit moment is. Leer je los te
laten en te vertrouwen. En ervaar je meer vrijheid, gemak en plezier. Je doet eenvoudige yoga en lichaamsgerichte oefeningen ter voorbereiding. Je verkent en ontdekt jouw unieke stem aan de hand van diverse oefeningen (o.a. yoga) en klankspelletjes. Zingen met aandacht geeft ruimte, en brengt dingen in beweging op weg naar loslaten, groei en meer plezier. Proevend, voelend en luisterend wordt jouw klank als vanzelf voller en rijker.

zingen met aandacht yoga you zwolle nienke halma

Dit is de harp van Nienke waarmee zij jullie zal begeleiden.

Zingen maakt blij en ontspant. Je stem en jijzelf gaan er meer van stralen!

Wat ga je doen? 
In de workshops warmen we het lichaam en de stem met enkele yoga- en andere oefeningen op. Je verkent en ontdekt  jouw stem met speelse en meditatieve en (klank)spelletjes en oefeningen. Tot slot, zingen we mooie Mantra’s, Nature en Heartsongs.  Met live muzikale begeleiding!
Door klanken te maken en te zingen, resoneren bepaalde delen van je lichaam mee, alsware een massage.  Zingen heelt en ontspant, zingen opent het hart gebied, zingen maakt blij en zingen troost.
Het gaat hier niet om zo mooi mogelijk zingen, het gaat om jouw eigen klank. Jouw klank ervaren en daarmee dichter bij jezelf komen. Dus ook als je denkt niet te kunnen zingen ben je van harte welkom!

Drieluik 

De workshops kunnen los gevolgd worden, of te samen als drieluik.  De workshops hebben ieder een eigen thema welke in gaat op een ander aspect van stem, klank of adem.

Zaterdag 23 september:  Stromen.

Vanuit vloeiende bewegingen kom je in je lijf, en laat je je adem vanuit ontspanning stromen. Verzacht en verstild laat je jouw stem klinken, al luisterend en genietend van je eigen stem en de samenklank in de groep. Er ontstaat ruimte, en moeiteloos klinken en groeien je klanken.

Zondag 8 oktober: Geluid ( durven) maken.

Losschudden, losmaken en loslaten van spanningen in je lijf. Geluid geven aan wat er in je leeft;  eerlijk, puur, mooi of „lelijk”. Met overgave zing je; vol levendigheid, plezier en kracht zonder jezelf te forceren.

VOOR WIE?

Voor iedereen! Je bent van harte welkom, zangervaring is niet nodig. Ook is het niet nodig om lid te zijn van Yoga You om deel te nemen aan de workshop.

WANNEER

  • Zaterdag 23 september 2017 14:00-16:00
  • Zondag 8 oktober 2017  14:00-16:00

Je kunt je inschrijven per deel, maar het is ook mogelijk om je in te schrijven voor alle drie de sessies. Je ontvangt dan een pakketkorting (€5 korting). Vermeld in dat geval bij opmerkingen dat je wilt inschrijven voor alle drie de delen.

WAAR

Yoga You Koestraat 24 in de binnenstad van Zwolle

DOCENT

Nienke Halma

nienke halma stemcoachHoi, ik ben Nienke Halma (1974) opgegroeid op het Groningse platteland. Daar is mijn liefde voor natuur, muziek maken, zingen, theater en dans ontstaan, al fluitspelend in de tuin, zingend, spelend en dansend tussen de schuifdeuren. De natuur is nog steeds mijn grote inspiratiebron. En van muziek, stem, theater en yoga heb ik mijn vak gemaakt.

Zo heb ik mij als logopedist o.a. bekwaamd in adem en stemvorming. En tijdens mijn vervolgopleiding aan het conservatorium gespecialiseerd in (klassieke) zang en zangpedagogiek. Daarnaast ben ik geschoold in theater, dansexpressie en opgeleid tot contact-clown en (kinder)yogadocent.

Tijdens mijn studie(s) ben ik gestart met lesgeven aan theaterspelers, zangers en (beroeps)sprekers (kinderen en volwassenen), zowel individueel als in groepen. Daarnaast heb ik ruime ervaring met zingen en spelen voor publiek.

Ik coach en train ervaringsgericht vanuit een holistische benadering.  In afstemming met jou, help ik je spelenderwijs te ontspannen, en jouw stem te ontdekken en te ontwikkelen. Alsook je muzikale en theatrale expressie, en presentatie vaardigheden te vergroten.

Humor en plezier staan hierbij voorop zonder techniek uit het oog te verliezen. Ik nodig je uit om los te komen van hoe je denkt dat het hoort, op zoek te gaan naar schoonheid (en ja,  ook lelijk kan mooi zijn!) En naar wat jou raakt en eigen maakt.

KOSTEN

€20,00 per deel