Workshop Buikdansen

buikdansen Melike Dikili yoga you zwolle

Buikdansen: Dansen vanuit je hart en je bekkengebied

  • zondag 17 januari 2021 13:30-16:00

Buikdansen wordt vaak gezien als de eeuwenoude sensuele dans van verleiding en dat is het in zekere zin ook. Maar het is zoveel meer dan dat. Ik wil je graag meenemen in de wereld van buikdansen en vooral laten ervaren hoe je deze dans kunt gebruiken voor jezelf en je innerlijke vrouwelijke kracht. De vrouwelijke kracht vanuit je bekken en je hartgebied, die in het dagelijkse leven nog wel eens vergeten wordt.

In deze workshop leer je een aantal basis principes en technieken op het gebied van buikdansen. Daarnaast is het vooral een mooie middag waarin we onze vrouwelijke krachten samen kunnen ervaren en delen. Het maakt niet uit of je nog nooit hebt gebuikdanst of dat je wellicht denkt dat je niet soepel genoeg bent. Elke vrouw is anders en het gaat er vooral om dat we gaan dansen met de intentie dit vanuit ons hart en bekkengebied te doen.

Programma:

13.30 inloop
13.45 thee en introductie
14.15 een eerste inleiding tot de dans
15.00 pauze en rustmoment
15.15 tweede inleiding tot de dans
15.45 vrij dansen

Wanneer?

Zondag 17 januari 2021
13.30- 16.00 uur

Kosten

22,50 EUR voor niet leden schrijf je hier in
20,00 EUR voor leden schrijf je hier in
LET OP: het is in geen geval mogelijk om na je betaling restitutie te verkrijgen, hierover kan niet gecorrespondeerd worden. Wel is het mogelijk om iemand in jouw plaats te laten gaan.

Waar?

YOGA YOU

Burgemeester van Roijensingel 10A Zwolle

Groene pand, iets verder van de weg, pad loopt af naar beneden.

300 meter van Treinstation ZWOLLE Centraal

Parkeren kan bij de parkeerplaats aan de Burgemeester van Roijensingel (200 meter verder), de fiets kan je op ons terrein neerzetten.


Docent

Melike Dikili
Dansen en leven vanuit het ritme van je hart is iets waar ik in geloof.  Mijn naam Melike Dikili, ik ben 35 jaar en ik woon in Zwolle. Ongeveer 10 jaar geleden gaf ik ook buikdanslessen bij Yoga You en ik heb er ontzettend veel zin in dit weer te doen. Ik vind het een ontzettend mooie manier om in contact te zijn met jezelf als vrouw en je daarin volledig vrij te voelen.
 Vanaf dat ik mij kan herinneren ben ik altijd verbonden geweest met deze dans. Voor mij was het als klein meisje de manier om mij volledig vrij en vrouwelijk te voelen en dat is het nog steeds. Ik ben opgegroeid in een gezin met een Nederlandse moeder en een Turkse vader. De Turkse cultuur was hierin meer overheersend en zo ontstond ook mijn liefde voor buikdansen. Het was vooral een dans die werd gedaan als we met vrouwen onder elkaar waren. De dans waarin we vanuit ons hart en ons bekkengebied volledig vrij en vrouw waren en ons verbonden voelden.
Ik gebruik deze dans in mijn dagelijkse leven nog steeds als een manier om weer terug te komen naar mezelf. Op momenten van blijdschap en ook soms op de wat mindere momenten. Het geeft mij een gevoel van kracht en vertrouwen in mezelf. En ik denk dat juist dit iets is waar we allemaal wel eens weer naar op zoek zijn. Er zijn ontzettend veel mooie manieren om in contact met je innerlijke kracht te komen. Zo doe ik naast buikdansen, met veel plezier ook al jaren bijna dagelijks aan yoga. En ik denk dat wat je ook doet met deze intentie, het mooie is dat je uiteindelijk altijd tot dezelfde kern komt. De kern van het herinneren dat alles wat je zoekt in jezelf zit.
Tot snel wellicht!
Liefs,
Melike
Melike Dikili yoga you zwolle buikdansen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.