Warme Yin Yoga Workshop

yin yoga yoga you
  • Warme Yin Workshop zondag 10 februari 2019 13:30-15:30  VOLGEBOEKT

Nieuwe data verschijnt wanneer bekent.

Ontspannen in jouw eigen yin yoga beoefening

Warme Yin Workshop

Het idee van Yin Yoga, zoals deze de laatste jaren is uitgewerkt door Paul en Suzee Grilley, is om de levensenergie in het lichaam voluit te laten stromen. Yin yoga is een rustige vorm van yoga, waarbij houdingen langere tijd worden aangehouden. Op een manier waarop zowel de spieren als het bindweefsel worden gestretcht. Of er wordt juist bewust een lichte druk gegeven aan het bindweefsel, zodat het lichaam het signaal krijgt om, eenmaal uit de houding, het bloed en de energie weer voluit te laten stromen.

Yin yoga kan daardoor veel ontspanning en nieuwe energie geven. Aan je lichaam, maar ook aan je geest. Als je echter tijdens de yogales veel bezig bent met het vinden van de juiste houding en/of met hoe de houding er bij anderen uitziet, gaat dat ten koste van je ontspanning.
In deze workshop nemen we de tijd om verschillende Yin houdingen en hun, zogenoemde, Target Areas te verkennen. Je ontdekt welke houdingen jou op dit moment het meeste dienen en welke ‘props’ (blokken, bolster, riem, muur) je daarbij eventueel ondersteunen. Met behulp van de wetenschappelijke inzichten van Bernie Clark, ontdek je waarom de een veel verder komt in bijvoorbeeld een vooroverbuiging dan de ander en dat dat helemaal OK is.

De workshop helpt je om in een Yin Yoga les of thuis sneller de houding aan te nemen die jouw lichaam helpt de bedoelde stretch te vinden en daar helemaal in te ontspannen. Het is ook een fijne workshop als je de behoefte hebt aan overgave en de tijd nemen om een houding echt te doorvoelen. Tijdens de workshop zal de ruimte aangenaam verwarmd zijn met infrarood warmtepanelen. De ruimte is aangenaam warm en niet heel heet.

Neem een handdoek en een flesje water mee naar de workshop.
Na afloop is er tijd om, met een kopje thee, nog even te blijven nagenieten, napraten of boeken in te zien.

Wanneer?

  • Warme Yin Workshop zondag 20 januari 2019 13:30-15:30 (geef bij je inschrijving bij opmerkingen aan om welke datum het gaat)
  • Warme Yin Workshop zondag 10 februari 2019 13:30-15:30  (geef bij je inschrijving bij opmerkingen aan om welke datum het gaat)

Waar?

Yoga You

Burgemeester van Roijensingel 10 Zwolle

Kosten?

€22,50

Maximaal aantal deelnemers: 12

Docent?

Dirkje Visser