STEM en ADEM – mindful zingen

Deze workshop gaat over het gebruik van de stem en adem. Wat is de uitwerking van de stem op lichaam en geest? Door klanken te produceren resoneren bepaalde delen van je lichaam. Dit geeft een ontspannen effect. Zingen heelt: zingen opent het hart gebied, zingen maakt blij, zingen troost.

Het gaat hier niet om zo mooi mogelijk zingen, het gaat hier om jouw eigen klank. Dus ook als je jezelf hebt wijsgemaakt dat je niet kan zingen kun je hier gerust aan mee doen.

MINDFUL ZINGEN

Jouw stem is uniek. En is een spiegel voor wat er in jouw leeft en evt. spanningen die je hebt.
Door mindful te spelen met je stem, en te zingen, omarm je wat er op dit moment is. Leer je los te
laten en te vertrouwen. En ervaar je meer vrijheid, gemak en plezier.

Eenvoudige yoga en lichaamsgerichte oefeningen ter voorbereiding

  • Bodyscan gericht op open „ademweg” en „zangbuis”
  • Oefening gericht op ontspannen ademhaling
  • Spelen met klanken gericht op adem en stem ontspannen en als 1 geheel laten werken
  • het  zingen van Mantra’s en Naturesongs
  • betekenis van de gezongen tekst
  • Ruimte voor vragen en voor het delen van ervaringen
  • Tips over stem en adem

VOOR WIE?

Voor iedereen! Je bent van harte welkom, zangervaring is niet nodig.

WANNEER

Zaterdag 29 oktober van 14:00-16:00

WAAR

Yoga You Koestraat 24 in de binnenstad van Zwolle

DOCENT

Nienke Halma

nienke halma stemcoachHoi, ik ben Nienke Halma (1974) opgegroeid op het Groningse platteland. Daar is mijn liefde voor natuur, muziek maken, zingen, theater en dans ontstaan, al fluitspelend in de tuin, zingend, spelend en dansend tussen de schuifdeuren. De natuur is nog steeds mijn grote inspiratiebron. En van muziek, stem, theater en yoga heb ik mijn vak gemaakt.

Zo heb ik mij als logopedist o.a. bekwaamd in adem en stemvorming. En tijdens mijn vervolgopleiding aan het conservatorium gespecialiseerd in (klassieke) zang en zangpedagogiek. Daarnaast ben ik geschoold in theater, dansexpressie en opgeleid tot contact-clown en (kinder)yogadocent.

Tijdens mijn studie(s) ben ik gestart met lesgeven aan theaterspelers, zangers en (beroeps)sprekers (kinderen en volwassenen), zowel individueel als in groepen. Daarnaast heb ik ruime ervaring met zingen en spelen voor publiek.

Ik coach en train ervaringsgericht vanuit een holistische benadering.  In afstemming met jou, help ik je spelenderwijs te ontspannen, en jouw stem te ontdekken en te ontwikkelen. Alsook je muzikale en theatrale expressie, en presentatie vaardigheden te vergroten.

Humor en plezier staan hierbij voorop zonder techniek uit het oog te verliezen. Ik nodig je uit om los te komen van hoe je denkt dat het hoort, op zoek te gaan naar schoonheid (en ja,  ook lelijk kan mooi zijn!) En naar wat jou raakt en eigen maakt.

KOSTEN

€20,00

De exacte dag voor STEM en ADEM ll volgt nog. De workshops zijn los van elkaar te volgen.