XXL SAVASANA – Lig concert van DINA

XXL savasana lig concert van dina bij yoga you in zwolle
XXL SAVASANA – ligconcert van DINA: een extra lange savasana (ontspanning). En dan ook nog met live muziek waar je kippenvel van krijgt.
Van het hoofd naar het hart. Zangeres DINA slaat een brug tussen meditatieve muziek en popmuziek, haar missie is om door middel van haar muziek de luisteraar tot ontspanning te brengen en weer verbinding te laten maken met het hart. DINA’s muziek ontspant, geeft je kippenvel en richt zich rechtstreeks tot je ziel.
 
Dina’s bijzondere nummers kun je herkennen aan haar repetitieve, onconventionele gitaarpartijen, haar warme stemgeluid en teksten met een boodschap.
 
Deze avond neemt DINA je mee in haar eigen wereld waar je heerlijk mag ontspannen, al liggend luisterend naar haar bijzondere liedjes. Een speciaal aangepast programma waarin je meegevoerd wordt naar hogere sferen en volledig tot rust komt.

Wie is DINA?

lig concert van dina bij yoga you in zwolle
Onderstaande tekst van van DINA’s site

In de jaren ’80 en ’90 groeide Dina op in het rustige plaatsje Oppenhuizen in Friesland. Al als jong meisje was ze onder de indruk van de wereld en probeerde deze te begrijpen, stukje bij beetje. Dina komt uit een muzikale familie en leerde piano spelen en later saxofoon en marimba.

Op haar 18e verhuisde ze naar het mooie stadje Zwolle. Ze begon haar studie aan het CIBAP en studeerde af als Audiovisueel Vormgever. Van 2005 tot 2008 maakte ze deel uit van Milo; een damestrio uit Zwolle waarin eigen geschreven nummers en covers werden gespeeld.  Hier begon Dina haar stem te ontdekken, steeds vaker voelde ze het verlangen om meer met muziek te gaan doen.

Om zichzelf meer te ontdekken, inspiratie op te doen én nieuwe mensen te ontmoeten spaarde ze voor haar eerste grote reis naar India en Thailand.

Er gingen vele werelden voor haar open, Dina ontdekte dat ze een wereldburger was en dat ze de wereld mooier wilde maken met haar stem, haar verhalen en haar eigen muziek.

Ze besloot om na haar reizen te gaan studeren aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Een opleiding die haar de juiste bedding gaf om zichzelf te kunnen ontwikkelen als artiest.

Autonoom en eigenzinnig als ze is leerde ze zichzelf gitaar spelen, vanuit daar ontwikkelde ze een eigen sound waaraan je haar meteen kunt herkennen. Tijdens haar studie richtte ze samen met gitarist Henk – Jan ten Klooster het collectief Dina Drinks Tea op. Van dit eigentijdse folk gezelschap verscheen in 2011 de debuut EP, May I find you.

Ook tijdens haar studie wilde Dina buiten de kaders treden en ze vertrok als 27-jarige singer-songwriter in december 2011 voor een uniek muziekproject van drie maanden naar West-Afrika. In dit jaar kwam ze in contact met de Malinese topmuzikant Zoumana Diarra. Met zijn hulp werden er contacten gelegd met topmusici uit Mali en omliggende landen. De mensen, cultuur en Afrikaanse muzikanten vormen de inspiratiebron voor haar recente debuutalbum, My Own Way dat ze na haar studie in oktober 2016 uitbracht.

Dina draaide haar hand niet om voor nieuwe ervaringen en besloot na verschillende samenwerkingen haar eigen plaat te produceren in samenwerking met producer Jurrie Meulman. Om trouw te blijven aan haar eigen en unieke sound wist Dina dat ze zoveel mogelijk de touwtjes zelf in handen moest houden. In 2014 studeerde ze af als Bachelor of Music en is ze tijdens haar afstuderen begeleid door friese zangeres Nynke Laverman en begon ze zich te ontwikkelen als een ware artiest.

Momenteel werkt DINA aan haar nieuwe album, treedt ze regelmatig op door heel Nederland en is ze bezig om verder te bouwen aan haar muzikale carrière.

Link naar youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=sTUKaGxMSrY
 
https://www.youtube.com/watch?v=W1sbl59r8AM

Wanneer?

Vrijdag 18 oktober 20:30-22:00

inloop vanaf 20:00


Kosten?

€15

TIP: kleed je warm aan, als je ontspant koel je af. Warm vest, sokken en dekentje kunnen fijn zijn. Je eigen mat, als je die hebt, neem mee.

Er zijn ook matten, dekentjes en oogkussentjes aanwezig bij Yoga You, maar wil je verzekert zijn hiervan, neem het mee als je hebt. Als je het fijn vindt, mag je ook in een Aerial doek liggen (zolang de voorraad strekt).


Waar?

Yoga You

Burgemeester van Roijensingel 10A 8011 CT Zwolle

Het groene gebouw, even van de weg af.

300 meter bij station Zwolle vandaan.