< Overzicht lessen

Yoga voor herstel

yoga voor herstel door Eva Noorda

Yoga voor herstel Yoga voor herstel is om weer te herstellen en op te laden. Om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Om rustig te ontdekken wat jou lichaam en geest nodig heeft. Door rustige oefeningen die kracht geven. Maar ook oefeningen de doorbloeding bevorderen en invloed hebben op het immuunsysteem. Yoga en herstel en […]


Yoga voor herstel


Yoga voor herstel is om weer te herstellen en op te laden. Om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Om rustig te ontdekken wat jou lichaam en geest nodig heeft. Door rustige oefeningen die kracht geven. Maar ook oefeningen de doorbloeding bevorderen en invloed hebben op het immuunsysteem.


Yoga en herstel en grenzen

Deze les maakt je bewust van je grenzen. Wat is er mogelijk, wanneer doe ik het rustiger aan, of op een andere manier dan ik gewend ben.

Yoga voor herstel gaat ook over een herstel van een liefdevolle verbinding met je lichaam.


Voor wie?

De lessen zijn bedoeld voor mensen in of na een periode van ziek zijn of met (chronische) beperkingen. In of na een periode van vermoeidheid, overspanning en/of burn-out.

Ervaring met yoga en/of meditatie is niet nodig. Iedereen kan op elk niveau meedoen.


Docent: Eva Noorda

Type les: rustige Hatha Yoga gericht op herstel, therapeutische yoga

Nodig: iets om op te zitten , een kussen, deken, oogkussentje, als je hebt een bolster of blokken


Waarom yogalessen voor mensen in of na een ziekteperiode/met een chronische ziekte?

Yoga kan een positief effect hebben op klachten en herstel tijdens of na ziekte. Ook kan het bij chronische beperkingen (zoals reuma of COPD/astma) meer ruimte en verbetering van klachten geven.

Klachten kunnen zowel mentaal als fysiek zijn zoals vermoeidheid, spanning, pijn, ademhalingsproblemen, gewrichtsklachten, misselijkheid, stress, angst, slecht slapen en concentratieproblemen.


Wat is het doel?

Het doel van deze les is niet het genezen of behandelen van de aandoening, maar het kan wel bijdragen aan je beter voelen en een beter herstel.


Wat kun je verwachten?

Een prettige, veilige sfeer waarin je jezelf mag zijn met alles wat er is, emoties maar ook humor.

De les bestaat aan de ene kant uit oefeningen en aan de andere kant is er aandacht voor mindfulness en meditatie. Er worden actieve en rustige houdingen afgewisseld, waarin spieren worden gerekt, aangespannen of juist ontspannen. De adem en adembeweging is hierbij een belangrijke leidraad.

De meeste oefeningen zijn ook buiten de les, in je dagelijks leven goed te gebruiken.


Een reactie geven op deze les? Dat vinden we leuk!


 

Je hebt een Yoga You abonnement of losse credits nodig om deze les te bekijken

Prijzen en inschrijven
Lesson tags: burn-out, eva, herstel, restorative, rustige yoga, yin, ziek zijn