< Overzicht lessen

pittige & gezellige Kundalini Yoga

Kundalini Yoga pittige gezellige serie


Pittige & gezellige Kundalini Yoga serie door Manouk en met Marjet


In deze Kundalini Yoga serie hebben Manouk & Marjet het zwaar, maar ook veel plezier gehad. Samen gaan we door deze serie heen.

Er zitten ook zonnegroet elementen in. Mocht je vaker de zonnegroet doen dan zul je deze serie waarschijnlijk als minder pittig ervaren omdat je armen dan al wat meer getraind zijn.

Het vuur in het lichaam wordt aangewakkerd. Je mag het warm krijgen, het mag zwaar zijn. Vuur wordt in de yoga Agni genoemd, waar lichaamsvuur mee wordt bedoeld. Het lichaamsvuur aanwakkeren verbetert je metabolisme, je spijsvertering en immuunsysteem.


Docent: Manouk Hattenberg

Nodig: iets om prettig en stevig te zitten

Soort les: Kundalini Yoga, dynamische yoga, energie, immuunsysteem, maakt vrolijk

Voor wie: om energie te krijgen, doorstroming te creëren


Wat gaan we doen in deze pittige & gezellige Kundalini Yoga:

Drink een glas water voordat je de serie gaat doen, zodat je goed gehydrateerd begint.

Je vuur aanwakkeren!

De lymfeklieren worden door herhalende oefeningen gestimuleerd in deze serie. Dit zorgt voor een boost voor je immuunsysteem.

Tussendoor zijn er zonnegroeten, ook om vuur te blijven opwekken. Je mag je eigen versie van de zonnegroet pakken. Doe wat bij je past en zorg goed voor je gewrichten.

Loslaten: lichamelijke spanning en geestelijke spanning in een XL-schud sessie. Juist door langer te schudden kom je op het punt dat je makkelijker los kan laten. In het begin zit je misschien nog wat in je hoofd, maar juist het doorgaan gaat je helpen. En geluid, dat gaat je ook helpen in het loslaten. Deze primitieve oefening is prachtig om spanning te laten gaan.

We sluiten af met een kanon adem, deze adem is reinigend en gaat ook over loslaten. Doordat je in-en uit ademt via je mond werk je nog dieper op het reinigende aspect en kun je een metaalsmaak proeven (heeft met afvalstoffen te maken).

Drink goed wat water na deze les.


Een reactie geven hieronder op deze les? Dat vinden we leuk!


 

Je hebt een Yoga You abonnement of losse credits nodig om deze les te bekijken

Prijzen en inschrijven
Lesson tags: adem, cardio, flexibiliteit, Flow, kundalini, maakt vrolijk, manouk, zonnegroet