Zwangerschaps Yoga in Zwolle

Wat gaan we doen?

We gaan oefeningen doen die ruimte geven aan plekken die de neiging hebben om stijf en pijnlijk te worden. Hier kun je denken aan de (onder)rug, nek en schouders. Je leert technieken hoe je om kan gaan met pijn en ongemak. De adem is hier een belangrijke ondersteuning.

Een Aerialdoek is heel fijn omdat je je gewichtloos voelt. De lessen zijn een combi tussen rust, ontspanning en kracht. Het is een uur gericht op jou en het kindje wat je draagt in je buik. Je leert technieken die je helpen bij de bevalling.

Voor wie?

Je mag zelf weten wanneer je instroomt in deze Zwangerschaps Yoga les. Op het moment dat jij hier behoefte aan hebt, kom je naar deze les. Dit betekent dat de een al verder is in de zwangerschap dan de ander. Wat het leuke daar aan is, is dat je bepaalde oefeningen gedurende de zwangerschap herhaald. Die herhaling is prettig, zo raak je meer vertrouwd met de oenigen die je kunnen ondersteunen tijdens de momenten dat je dat nodig hebt. Het is een moment voor jezelf (en je kindje).

De Zwangerschaps Yoga lessen vestigen de aandacht op jouw lichaam en de baby in jouw buik. De lessen zijn duidelijk, vriendelijk, nuchter, ontspannen maar er wordt ook kracht gebruikt.

Wat brengt het jou?

Tijdens de lessen komen er bepaalde dingen aan bod: Je kracht behouden en/of opbouwen zodat je met meer gemak en met minder klachten je kindje kan dragen in de zwangerschap, maar ook heel belangrijk: daarna.

Je leert hier ontspannings-technieken, zowel als voorbereiding op de bevalling als hoe je jezelf rustig maakt in het dagelijks leven. Je leert de signalen die je lichaam geeft herkennen en hoe je er mee om kan gaan.

Adem en adembeweging is een belangrijk onderdeel van de Zwangerschaps Yoga. Je leert ademtechnieken die je rustig maken. Ook leer je ontdekken wanneer je adembeweging te oppervlakkig is en wat je er aan kan doen om deze te verdiepen.

Er is veel aandacht voor de lage onderrug en het nek/schoudergebied. Er worden oefeningen gedaan, die ruimte geven aan de nek, schouders en (onder) rug.

Ook is het krachtig houden van het lichaam belangrijk. Kracht in de benen en de armen is noodzakelijk om de gewrichten steun te geven. De benen en billen krachtig maken om de onderrug te ontlasten en de armen krachtig maken omdat je straks je baby gaat dragen. Lichaam houding tijdens de zwangerschap en daarna is een belangrijk onderdeel van de Zwangerschaps Yoga.

Manier van lesgeven?

No-nonsense manier van les geven. We oefenen serieus, maar er is ook ruimte voor humor. De ene les is rustiger opgebouwd dan de andere. Er is ruimte om bepaalde onderwerpen of oefeningen aan te vragen in de les. We behandelen de periode voor, tijdens en na je bevalling en schuwen daar geen onderwerpen. Je krijgt tips en technieken. We staan open voor jouw manier van hoe je jouw zwangerschap, geboorte en de periode daarna wil beleven en duwen je niet een bepaalde visie in.

Wanneer is Zwangerschaps Yoga in Zwolle bij Yoga You?

PRIJZEN ZWANGERSCHAPS YOGA

Inclusief PDF met info die we ook in de les behandelen, zodat je het thuis nog eens rustig na kunt lezen. Vraag de PDF op via administratie@yogayou.eu.

Er zijn drie manieren om aan de lessen deel te nemen:

[columns_row width=”third”]
[column]

 

losse (proef)lessen

Losse les Zwangerschapsyoga
Volgens rooster
> Bestel nu
13,00
per les

[/column]
[column]

abonnementen

1x per week
1x per week een les naar keuze
oftewel € 8,30 per les> Bestel nu
36,00
per maand
[/column]
[column]

strippenkaarten

5x reguliere les
Een strippenkaart voor 5 lessen:
oftewel € 11,60 per les> Bestel nu
58,00
per strippenkaart

[/column]
[/columns_row]

Je kunt naast de Zwangerschaps Yoga ook andere lessen van het rooster volgen als je daar behoefte aan hebt.  Als je al vaker Yoga hebt gedaan is het geen probleem om ook deel te nemen aan de andere yoga lessen. Informeer altijd je docent over je zwangerschap. We houden rekening met je zwangerschap en zullen je aanpassingen geven waar nodig.

[separator type=”thin”]

Losse Les of proefles:

[separator type=”thin”]

Als je een losse les hebt aangeschaft mag je zelf weten wanneer je deze les volgt. Van te voren aanmelden is wel nodig; log in met je account en klik op de les in het rooster. Klik op de groene button ‘aanmelden voor deze les’.

Wanneer kies je voor een losse les? Als je af en toe een les wilt volgen, of als je het eerst een keer wilt proberen.

[separator type=”thin”]

Lid worden:

[separator type=”thin”]

Als lid heb mag je zelf weten aan welke les je deelneemt. Je kunt als zwangere je abonnement kosteloos bevriezen (zie algemene voorwaarden) tegen de tijd dat je gaat bevallen. Na de bevalling kies je je eigen moment dat je de draad weer oppakt. Gemiste lessen mag je inhalen. Als lid van Yoga You staan alle lessen op het rooster tot je beschikking. Van te voren aanmelden voor een les is niet nodig. Meld bij je docent dat je lid bent van Yoga You.

Wanneer kies je voor een abonnement? Als je elke week naar Zwangerschapsyoga komt is een abonnement goedkoper. Ook is het mogelijk om een keer aan een andere les van het rooster deel te nemen. Je kunt kosteloos zwangerschaps-verlof nemen door een mail te sturen naar administratie@yogayou.eu met de mededeling dat je je abonnement tijdelijk bevriest. Lessen die je hebt gemist mag je meenemen naar de periode na je verlof wanneer je het abonnement weer ontdooit.

[separator type=”thin”]

Strippenkaart:

[separator type=”thin”]

De strippenkaart kun je online aanschaffen. Door in te loggen met je account, kun je je via het rooster aanmelden voor de zwangerschapsyogalessen. De strippenkaart is onbeperkt geldig en kan voor elke reguliere les die op het rooster staat worden gebruikt, dus ook na de bevalling voor andere lessen.

Wanneer kies je voor een strippenkaart? Als je geregeld een les komt volgen, maar nergens aan vast wilt zitten. Een strippenkaart is onbeperkt geldig.

[separator type=”thin”]

Waar? 

Burgemeester van Roijensingel 10A Zwolle
300 meter van station ZWOLLE
Parkeren kan bij de Burgemeester van Roijensingel 200 meter verder, de fiets kan op ons terrein.
[separator type=”thin”]

Docent? 

Yvonne van Leijen
[separator type=”thin”]

Verzekering 

Sommige verzekeringen maatschappijen vergoeden een Zwangerschaps Yoga cursus. Mocht je hiervoor een factuur nodig hebben kan dat. Dit gaat als volgt:

Mail naar administratie@yogayou.eu de volgende informatie:

[separator type=”thin”]