Yoga


Voor wie? Voor iedereen: man, vrouw, jong, oud, dik, dun, stram lenig, het maakt niet uit.

Beginner? Van harte welkom. We bieden opties als dit nodig is. De oefeningen worden aangeboden op verschillende levels. Op die manier kan iedereen aan de les deelnemen.

Waar: Yoga You Burgemeester van Roijensingel 10A, Zwolle

Wanneer en docenten: zie rooster

Wat voor soort Yoga krijg ik?

Hier zul je hoofdzakelijk lichamelijke oefeningen doen die als doel hebben de doorstroming in het lichaam te bevorderen en de lichaamshouding te verbeteren. Hatha Yoga is de basis van ALLE yogavormen die wij aanbieden bij Yoga You. Door op een fysieke manier bezig te zijn, wordt het ook rustiger in je hoofd.

Bij Yoga You worden alle oefeningen zorgvuldig opgebouwd en er is respect voor grenzen. Niet de competitie aangaan met anderen of jezelf is een belangrijk punt hierin. In de oefening wordt er op zoek gegaan naar gemak en doorstroming. Adem en adembeweging is de rode draad. Jezelf ademend de ruimte geven, organen, hersenen, spieren optimaal voorzien van zuurstof. Het uitademen, laten gaan wat niet meer nodig is, afvalstoffen kwijtraken. Keer op keer is elke oefening nieuw, dit omdat jouw lichaam en je psychische gesteld veranderd, moment op moment. Lichaam beinvloed de geest en de geest beinvloed het lichaam.

In de Hatha Yoga zoals wij dat aanbieden wordt er o.a. gebruik gemaakt van de meridiaanleer. Een belangrijk onderdeel van de Hatha Yoga is het gebruik van dieper gelegen spieren, de spieren die de houding rechten. Ook leer je welke spieren je juist mag ontspannen.

Extra aandacht wordt besteed aan rug, nek -en schouderklachten, adem en hypermobiliteit. Als er klachten zijn op een of meerdere van deze aandachtspunten, meld dit ALTIJD bij je docent zodat wij hier rekening me kunnen houden. Voor ernstige en aanhoudende klachten svp contact opnemen met Marjet (info@yogayou.eu), we begeleiden je hierin.

yoga props yoga you zwolleYoga Props (yoga artikelen)

Bij Yoga You zijn er dekens, kussens, oogkussentjes, bankjes, blokken etc aanwezig. Dit zodat een houding voor iedereen haalbaar is. Voel je vrij om te pakken wat je nodig hebt.

vereniging van yoga docenten nederland