Yin Yoga/Restorative Yoga/Ontspannings Yoga/Maan Yoga/Herstellende Yoga

Herstellende Yoga en Ontspannings Yoga 

Deze vorm van Hatha Yoga is gericht om het lichaam en de geest te ontspannen. Het werkt herstellend en ontkrampend op organen & spieren. Het brengt de geest geest tot rust. Stress-hormonen worden gereduceerd. Dit is een les om op te laden. Er worden prettige oefeningen gedaan die niet heel veel inspanning kosten. Dit is een ideale les als je lichaam en geest de afgelopen periode veel te verduren hebben gehad. De nek, schouders en onderrug zullen extra aandacht krijgen omdat dit plekken in het lichaam zijn die als eerste protesteren. Er wordt gestreefd naar een een optimale doorbloeding in het lichaam.

Yin Yoga 

Hier blijf je wat langer dan normaal in een bepaalde houding. Het gaat er hierom om juist spierspanning los te laten. Op deze manier zink je steeds wat dieper in een houding. Het gaat hier om spanning loslaten. Je begeleider hierin is je adem en adembeweging. De lessen zijn rustig en kalm. Toch kunnen bepaalde houdingen ook wel uitdagend zijn. Yin Yoga gaat over overgave en openen.

In deze lessen worden oefeningen gedaan uit o.a. de Yin Yoga, Restorative Yoga, Yoga Nidra, Meridiaan Yoga, Chakra Yoga, Mindfulness, Maan Yoga en Ontspannings Yoga.

Regelmatig zal de Ontspannings Hatha Yoga worden afgesloten met een Yoga Nidra. De letterlijke vertaling van Yoga nidra is Yoga Slaap. Het is gericht om de geest en het lichaam tot rust te laten komen. Er wordt hier gebruik gemaakt van een body-scan (die je ook thuis toe kan passen als je moeilijk in slaap komt en nog onrustig bent) en een geleide meditatie. In de Yoga Nidra wordt er gewerkt naar het loslaten van de gedachten. Je bent aanwezig, terwijl je lichaam en geest in volledige rust zijn. Soms val je in slaap bij een Yoga Nidra. Mocht dat gebeuren, is dat niet erg. Waarschijnlijk heeft je lichaam en geest er behoefte aan 🙂

Warme Yin/Restorative Yoga

Voordelen van Warme Yoga op een rijtje:

  • door de warmte komen de spieren makkelijker op lengte, dit beïnvloed je beoefening. Je zult merken dat oefeningen doen makkelijker gaat in een warme ruimte
  • na een blessure (enkel, schouder etc) is het een mooie manier om dit gebied weer sterk te maken maar ook om de doorbloeding te verbeteren waardoor je lichaam.
  • Warme Yoga is een mooie manier om bindweefsel verklevingen in het lichaam weg te werken. Door verklevingen wordt een gebied stijf. De warmte helpt je als het ware om de ‘lijm’ op te lossen. Je lichaam voelt daar door meer flexibel
  • de infrarood warmte werkt diep in op de spieren, warme spieren zijn minder blessure gevoelig
  • het werkt reinigend
  • verminderd ongemakken als lage rugpijn en hamstring stijfheid

Ontspannings Hatha Yoga, Yoga Nidra

Voor wie:

Yin Yoga, Restorative Yoga, Herstellende en Ontspannings Yoga is voor iedereen die rust en ontspanning in lichaam en geest nodig heeft. Na een drukke periode of dag is deze sessie een welkome aanvulling om je lichaam en geest te laten herstellen. Deze lessen zijn ook geschikt voor zwangeren, mensen met burn-out klachten of herstellende zijn van een operatie, in dat geval meld dit bij je docent. Samen gaan jullie opzoek naar de mogelijkheden.

Waar:

Yoga You Burgemeester van Roijensingel 10 in Zwolle

Het groene Yoga You gebouw ligt net iets van de weg af, loop richting de tuin, daar is ook de ingang van Yoga You

300 meter van station Zwolle, tegenover de fontein in de stadsgracht.