Pittige Yoga, Power Yoga, Vinyasa Yoga

Dit zijn lessen die je lichaam sterk en tegelijkertijd ruimte geven. De oefeningen zijn zorgvuldig opgebouwd. Er is veel aandacht voor adem en adembeweging. Je verbind kracht, rust, doorzettingsvermogen en een rustige adem en adembeweging in deze les. Ook komt ‘core-kracht’ veel aan bod. Naast de basis houdingen, zullen er ook af en toe uitdagende asana’s worden aangeboden.

Vinyasa Yoga, Power yoga, Ashtanga Yoga, Iyengar Yoga, Yang Yoga is de basis van deze lessen.

Vinyasa Yoga verbindt de adem met de bewegingen die je maakt. Het is een intensieve en dynamische vorm van Hatha Yoga waarbij je krachtflexibiliteit en conditie opbouwt. De asana’s (yogahoudingen) volgen elkaar op in een snel tempo of je blijft juist wat langer in de houdingen. In deze les mag je op zoek gaan naar meditatief & mindful bewegen met aandacht voor eigen grenzen. Bij Iyengar Yoga en Yang Yoga kunnen de houdingen statischer zijn. Dit betekent dat je wat langer in een bepaalde houding bent. Terwijl je bij easy flow juist van de ene houding in de andere houding gaat. Deze manier van bewegen wordt op den duur moeiteloos. De zonnegroet is de verbindende factor tussen de houdingen. Je zult merken dat je er snel bekend mee raakt en dat je er souplesse en kracht mee opbouwt.

Lichamelijk of geestelijk moe?

Lichamelijke en geestelijke vermoeidheid kunnen nog wel eens met elkaar worden verward. Het verschil is dat je enorm kan opknappen van lichamelijk werk na geestelijke arbeid. Ben je moe na een dag computerwerk? Dan kan juist lichamelijk werk je rust geven. Heb je de hele dag in de tuin gewerkt, overweeg dan een meer herstellende Yoga zoals Yin Yoga of Ontspannings Hatha Yoga.

Feetup_YogaHocker_Hauptbild

Voor wie: Voor diegenen die wat meer lichamelijke uitdaging willen. Enige ervaring met Yoga en de asana’s en een sterke core is vereist voor het volgen van deze Vinyasa Power Yoga. In het geval van pols, nek, schouder en rug klachten adviseren wij niet aan deze les deel te nemen maar een andere les van het rooster te pakken waar hier meer rekening wordt gehouden (bijvoorbeeld Hatha Yoga, Hatha Yang Yoga, Easy Flow Yoga en de meer rustige vormen van yoga als Yin en Ontspannings Hatha Yoga).
Waar: Yoga You, Burgemeester van Roijensingel 10A, Zwolle
Wanneer en docenten: zie rooster