Warme Yoga en Pilates

Hot Yoga in Zwolle bij Yoga You aan de Burgemeester van Roijensingel 10A.

Je bent van harte welkom om deel te nemen aan onze Warme Yoga / Hot Yoga lessen!

Is Hot Yoga wel wat voor mij?

Als je echt niet van warmte houdt misschien niet. Maar het is wel een aanrader om een keer te proberen. Zeker omdat de warmte in onze ruimte niet vochtig is. Dit maakt dat het wel degelijk warm is en dat je ook het profijt hebt van de infrarood straling, maar dat je lichaam dit niet als uitputtende warmte ervaart.

Als je juist wel van warmte houdt en regelmatig bijvoorbeeld Bikram Yoga beoefend, heb je in het begin misschien het gevoel dat voor jou de ruimte niet warm genoeg is. Dit heeft te maken met het geen dat de warmte droog is en niet vochtig. Een vochtige warmte wordt anders door je lichaam ervaren dan een droge warmte. Wil je in een les juist meer? Daag jezelf uit en pak de meer uitdagende opties.

Welke vormen van Warme Yoga en Hot Yoga zijn er?

Warme Yin hier worden rustige oefeningen gedaan uit de Hatha Yoga, Yin Yoga, Restorative Yoga. De oefeningen zijn gericht om het lichaam soepel te maken en blokkades op te heffen. Warmte is daar een prachtige begeleider voor.

Hot Pilates in de Hot Pilates worden er mat oefeningen uit de Pilates gebruikt. Deze les is ideaal als je wat flexibiliteit met kracht verbinden. Bijkomend voordeel is, dat het je lichaam sculpt (in vorm brengt).

Hot Yoga in deze sessie worden verschillende oefeningen gedaan uit de Hatha Yoga, Iyengar Yoga, Power Yoga en Yin Yoga. Er wordt gewerkt met kracht, flexibiliteit en lenigheid. De uitdaging is, dat je wat langer in de houdingen blijft. De sessie wordt altijd afgesloten met een fijne eindontspanning in de warme ruimte.

Hoe warm is de ruimte?

Doordat we de ruimte verwarmen met Hot Yoga infrarood panelen is de warmte niet bedwelmend en daardoor heel goed vol te houden. Ook omdat de ruimte een droge warmte heeft. Dit betekent dat de warmte wel diep in het lichaam komt (door middel van infrarood), maar dat ons lichaam dit als minder uitputtend ervaart. Vochtige warmte (met een hoge luchtvochtigheid) draagt makkelijk over op ons lichaam, tevens kunnen we vochtige warme omgeving onze eigen warmte niet kwijt en zal daardoor de ruimte nog warmer aanvoelen. Het voordeel is dat de warme en hot yoga lessen niet een uitputtingslag op het lichaam zijn, maar dat je er juist energie van krijgt.

Door de Hot Yoga infrarood panelen is het een ‘schone’ warmte. Hoeveel je zweet is persoon afhankelijk. In een droge ruimte zul je minder snel heel heftig zweten dan in een vochtige ruimte.

Warme Yin is rond de 27/28 graden

Hot Pilates is rond de 30 graden

Hot Yoga is rond de 30 graden

Voordelen van Hot Yoga en Hot Pilates op een rijtje:

  • door de warmte komen de spieren makkelijker op lengte, dit beïnvloed je beoefening. Je zult merken dat oefeningen doen makkelijker gaat in een warme ruimte
  • na een blessure (enkel, schouder etc) is het een mooie manier om dit gebied weer sterk te maken maar ook om de doorbloeding te verbeteren waardoor je lichaam.
  • Hot Yoga is een mooie manier om bindweefsel verklevingen in het lichaam weg te werken. Door verklevingen wordt een gebied stijf. De warmte helpt je als het ware om de ‘lijm’ op te lossen. Je lichaam voelt daar door meer flexibel
  • de infrarood warmte werkt diep in op de spieren, warme spieren zijn minder blessure gevoelig
  • het werkt reinigend
  • verminderd ongemakken als lage rugpijn en hamstring stijfheid

Wat moet ik meenemen?

Je mat, een handdoek en een flesje water.

Wij hebben ook leenmatten, deze mag je na afloop reinigen.

Zorg ook dat je goed gehydrateerd naar de les komt.

Yoga artikelen die we ook in de verkoop hebben:

  • goede matten die ook geschikt zijn voor Hot Yoga
  • Yoga handdoeken speciaal voor Hot Yoga met anti slip noppen
  • riemen, blokken etc

 

Douches

Aanwezig

WAAR

Yoga You

Burgemeester van Roijensingel 10A

8011 CT Zwolle – Overijssel