Aerial Yoga

Aerial Yoga bij Yoga You in Zwolle

Waarom Aerial Yoga?

Het mooie van Aerial Yoga is de gewichtloosheid die je kan ervaren. We werken met heel mooie, extra grote, lichtgroene doeken, ook wel silks genoemd. Ze zijn zo groot dat je er helemaal een cocon voor jezelf van kan maken.

Doordat je wordt gedragen ga je de asana’s (yoga houdingen) anders ervaren. Je wordt geholpen en daardoor kun je meer aandacht aan de techniek en uitvoering van de oefeningen besteden. Dit heeft ook weer invloed op je oefeningen wanneer je ze ‘gewoon’ op je mat doet. Arm balans oefeningen bijvoorbeeld zijn voor veel mensen lastig, maar gedragen in een doek kun je gaan werken aan de techniek van die oefeningen. Het is een mooie verdieping.

Maar vooral ook FUN!

Yin/Yang Aerial Yoga:

In Yin/Yang Aerial Yoga ga je de aspecten van Yin en restorative verbinden met Yang. Yin staat voor loslaten, herstellen, ruimte geven. Yang staat voor stabiliseren en krachtig maken. In de les ga je beide ervaren. Een stukje pit en een onderdeel met wat meer rust en overgave.

Voor wie?

Dit is een mooie les om je lijf en geest te verbinden. Soms helpt het om juist via wat actie weer in je lijf te komen. Zeker na een drukke dag waarbij je veel in hoofd hebt gezeten is de combi yin/yang mooi om weer evenwicht te scheppen, zodat je niet met een overvol hoofd je bed in stapt, maar gedurende de les al wat spanning en gedoe van je af laat glijden.

Is het wel veilig?

De Aerial silks waarmee wij werken zijn extra groot. Ze zijn speciaal gemaakt om gewicht te dragen en rekken ook iets mee. De hangen aan een stevig koord en het bevestiging materiaal wordt ook in de bergbeklim- en zeilwereld gebruikt. Het is dus gemaakt om op een veilige manier gewicht te dragen. De Aerials zijn bevestigd aan ijzeren balken.

Belangrijk is de aanwijzingen van de docent te volgen. Je mag pas oefeningen in jouw aerial silk gaan doen wanneer de docent dit aangeeft, niet eerder. Ga niet op eigen houtje kunstjes doen in de doeken, maar volg de aanwijzingen van de docent nauwkeurig.

Contraindicaties:

Geef ALTIJD aan als er sprake is van hoge bloeddruk, evenwicht-stoornissen, zwangerschap of glaucoom (verhoogde druk op de oogbol).

Ons streven naar veiligheid is groot.

Wat moet ik aan?

In deze lessen is het hygiënisch om je lichaam wat meer te bedekken. Hierdoor is er minder huidcontact met het doek. Schone voeten is ook belangrijk.

In de winter: kleed je in laagjes, het liefst van warme materialen, zeker voor de yin/restorative. Vest, sokken etc.

Als je ontspant koel je af! Houd daar rekening mee.

Zijn er extra kosten verbonden aan de lessen?

Voor leden van Yoga You zijn er aan deze les geen extra kosten verbonden.

Losse les, 1 credit: €13,00

Strippenkaart 5 credits: €58,00


Waar?

Yoga You Burgemeester van Roijensingel 10 in Zwolle

Het groene Yoga You gebouw ligt net iets van de weg af, loop richting de tuin, daar is ook de ingang van Yoga You

300 meter van station Zwolle, tegenover de fontein in de stadsgracht.

Auto: Parkeren kan bij de Burgemeester van Roijensingel 200 meter verderop.

Fiets: de fiets kan op ons terrein.

Openbaar vervoer: 300 meter van station Zwolle


Wanneer?

Zie het ROOSTER van Yoga You wanneer welke les is


Zelf een Aerial Yoga doek kopen?

Voor doeken kun je ook terecht bij Aerial Yoga Nederland.