Viona van Dijk

Viona van Dijk beoefent vanaf klein kind klassiek ballet, jazz & modern ballet, momenteel volgt ze nog steeds met veel plezier wekelijks haar balletlessen. Viona is afgestudeerd aan de AMFI (voorheen Montaigne in Amsterdam) richting ontwerpen. Door haar werk in de mode is ze veel in het buitenland en met name Azie. In 2003 verbleef ze voor 3 maanden op Bali waar ze voor het eerst in aanraking kwam met Yoga. Daarna heeft Yoga haarr niet meer losgelaten en is zij het gaan verdiepen in het dagelijks leven. De reizen naar India en China waren voor Viona altijd doorspekt met Yoga, in deze landen waar de cultuur van Yoga en Tai Chi ligt, is ze geïnspireerd door vele internationale docenten.

De combinatie ballet en Yoga liggen voor haar in een natuurlijke lijn. Het lichaamsgevoel, de beweging die je creëert in je lichaam. Deze invloeden komen ook duidelijk tot uiting in haar lessen. De (klassiek) ballet invloed is hier heel duidelijk in aanwezig. De Flow & Power Flow lessen van Viona zijn hier een goed voorbeeld van. “Ik vind het fijn om mensen mee te nemen in een flow van de ene beweging naar de beweging/houding. Dit in samenwerking met adem en adem beweging. De combinatie van openen en lengte geven met de wat krachtiger, pittiger houdingen. Uitdaging mag, over je grenzen gaan niet. Ik kan mij vinden in de uitspraak: “If it don’t challenge you. It don’t change you.”

Viona heeft bij Florian Palzinsky Iyengar en meditatie gevolgd. En haar Power Yoga en Easy Flow Yoga bij Tonnie Goes van Dasra Center in Montfoort afgerond.

Viona van Dijk is eigenaar, ontwerpster en creatief brein achter het sierraden en tassen merk Bandhu. Zelfs in dit merk zie je duidelijk yoga invloeden terug. Zo betekent de naam Bandhu ‘vriend, vriendschap, beschermer’ in het Sanskrit. Sommige armbanden en kettingen zijn vernoemd naar yoga asana’s, zoals de Trikonasana ketting en de Vinyasa armband.