Peggy van Gelderen

Mijn yoga pad begon in 2000 toen ik in aanraking kwam met Pranayama en Meditatie (Indiase teacher Sri Sri Ravi Shankar). Ik volgde later mijn opleiding aan de 4- jarige Yoga Academie Nederland te Amsterdam in Hatha -en Kashmir yoga. [Hatha staat voor dualiteit en Kashmir voor de non dualiteit]

Gefascineerd door de polariteiten van het presteren in het dagelijks leven en de ontspannen open houding van de yoga, maakte dat ik in 2006 de Yoga en Ski vakantie opzette i.s.m. yogamagazine. De dag beginnen met yoga voor het skiën bleek een duidelijke ervaring te geven en van meerwaarde te zijn bij de inspanningen.

De yoga helpt mij ook om meer gewaar te worden en te balanceren tussen tegenpolen die we in onszelf hebben en in de maatschappij tegenkomen. Het blijft een uitdagend pad en voortdurend in ontwikkeling. Mijn eigen ervaringen met pijn en fysieke beperkingen hebben mij doen verdiepen in ‘Het gewaar zijn’, ‘Het toestaan’ en ‘Het ontvangen’. Hoe je met aandacht en met mildheid kan aanvaarden wat zich aandient, dat er ruimte kan ontstaan. Dat daar het zelfherstellende vermogen zich manifesteert en er meer mogelijkheden zich aandienen.

Ik hoop je hiervan iets mee te kunnen geven in de milde yogalessen.

Opleiding

De technische kennis en het uitlijnen van het lichaam komt voort uit mijn achtergrond in Klassiek ballet aan de Nationale Ballet academie in Amsterdam en uitvoerend Moderne dans bij Codarts in R’dam. Aangevuld door de anatomielessen aan de 4-jarige Yoga Academie Nederland en Critical alignement (Nicole Bannenberg en Gert van Leeuwen)Ik volgde verschillende gecertificeerde bijscholingen o.a. in de Yoga en de Chakra’s (Satya Katiza), Yoga en Aplomb (Maartje van het Hooft), Pranayoga Flow (Alberto Paganini), De Ayurvedische yogatherapie (Klaas-Jan van Velzen) en overige bijscholingen en Retraites.