Naomi Le Feber

Naomi Le Feber Yoga You Zwolle

Voor mij begon yoga vanuit een lichamelijk oogpunt. Ik maakte kennis met yoga in de sportschool op mijn 16e. Het verbeteren van mijn lenigheid en kracht door middel van de poses in een flow brachten mij plezier en daagden mij uit. Tijdens mijn studententijd ben ik yoga ook thuis gaan doen en verschillende vormen van yoga gaan proberen. Ik voelde me op mijn gemak in de les, op mijn matje en ik raakte steeds meer geïnteresseerd in yoga. Ik deed toen vooral ashtanga en zachte vinyasa flow. Dit combineerde ik met krachttraining en cross-fit.

Yoga gaf mij de mogelijkheid om te blijven bewegen toen ik last kreeg van rug- en nekpijn en knieblessures. Die periode van blessures is voor mij heel bepalend geweest voor hoe ik nu lesgeef. Yoga doen gaf me vertrouwen in mijn lichaam en het bewegen met mijn ademhaling gaf me rust. Ik raakte geïnteresseerd door de asana’s en anatomie. Het beoefenen van de juiste asanas, het ontdekken van de juiste alignment en focus op ontspanning hielpen mijn herstel.

Door de jaren heen werd yoga steeds meer een onderdeel van mijn leven. Eind 2019 woonde ik tijdelijk in Zweden, in een yogastudio in Stockholm. Ik voelde me welkom in de studio en de yogadocenten vormden met de studenten een hele warme community. Hier ontdekte ik vinyasa en het klikte. Ik heb heel veel verschillende vormen van yoga beoefend, maar in vinyasa voel ik vrijheid. Ik kan mezelf verliezen in de flow en het bewegen van mijn lichaam op een vloeiende en intuïtieve manier. Terug in Nederland ging ik op zoek naar een studio om vinyasa te blijven doen. Ik kwam er al snel achter dat ik dit ook heel graag thuis wilde doen en mezelf en misschien anderen (met blessures of krachtsporters) ook nog beter kon ondersteunen en helpen met yoga.

Vanuit deze wens en om me te verdiepen in yoga, begon ik in de zomer van 2020 aan de vinyasa teacher training bij Yoga Moves in Utrecht. Deze heb ik in mei 2021 afgerond. Tijdens de opleiding ontdekte ik mijn plezier in het lesgeven. In mijn lessen denk ik heel graag met je mee, als je een blessure hebt of ervan hersteld. Ik vind het belangrijk dat je zacht bent voor jezelf en vanuit deze zachtheid jezelf uitdaagt te blijven leren en te oefenen. In mijn lessen focus ik op het soepel en sterk houden van het lichaam door middel van bewegen op het ritme van de ademhaling. Mijn lessen zijn geschikt voor iedereen die graag beweegt en wil werken aan meer flexibiliteit en kracht en balans.

Ik hoop je snel te ontmoeten bij mijn vinyasa lessen.