Lisa Koster

Door te bewegen in het moment komen. Stil worden en ervaren wat er is. Dat er ook in stilstand beweging is. Het rijzen en dalen van je borstkas. Je ademhaling als vloeiende stroom van bewegingen.

Yoga helpt mij gronden, aanwezig zijn. En daardoor: doen. In mijn yogalessen focus ik op ontspanning en een natuurlijke ademhaling. En dat met een gevoel van moeiteloosheid en toestemming. Voelen wat er in je lichaam gebeurt, je bewust zijn van wat er is gaande is, in je lichaam en je geest.

Mijn eerste yogales volgde ik in 2009 in Nepal in een boeddhistisch centrum. Een klassieke les met naast asanas ook ademhalingstechnieken. Ik wist meteen dat ik meer over yoga wilde ontdekken. Terug in Nederland stapte ik binnen bij YogaYou en volgde hier yogalessen.

In 2018 heb ik de 200-uurs Hatha Vinyasa opleiding bij Noah mcKenna in India afgerond. Ik vond het heerlijk om meer te leren over asana’s (houdingen), Pranayama (ademhalingstechnieken) en de yogafilosofie. Daarna volgde ik de opleiding Yoga Synergy (200 uur) bij Simon-Borg Oliver. En twee cursussen in restorative yoga: Restorative Yoga Teacher Training (30hr) bij Lizzie Lasater en Restorative yoga and mindfulness (50hr) bij Alison Melvin.