Lisa Koster

Door te bewegen in het moment komen. Stil worden en ervaren wat er is. Dat er ook in stilstand beweging is. Het rijzen en dalen van je borstkas. Je ademhaling als vloeiende stroom van bewegingen.

Yoga helpt mij gronden, aanwezig zijn. En daardoor: doen. In mijn yogalessen focus ik op ontspanning en een natuurlijke ademhaling. En dat met een gevoel van moeiteloosheid en toestemming. Voelen wat er in je lichaam gebeurt, je bewust zijn van wat er is gaande is, in je lichaam en je geest.

Mijn eerste yogales volgde ik in 2009 in Nepal in een boeddhistisch centrum. Een klassieke les met naast asanas ook ademhalingstechnieken. Ik wist meteen dat ik vaker yoga wilde doen. Terug in Nederland stapte ik binnen bij YogaYou en volgde hier yogalessen.

In 2018 heb ik de 200-uurs Hatha Vinyasa opleiding bij Noah mcKenna in India afgerond. Toen ik aan deze opleiding begon deed ik dit vooral voor mijn eigen verdieping. Ik vond het heerlijk om meer te leren over asana’s (houdingen), Pranayama (ademhalingstechnieken) en de yogafilosofie. Nadat ik de opleiding had afgerond besefte ik mij, dat ik nog veel meer over yoga wilde leren. Daarop volgde in 2019 de opleiding  Advanced study (50hr): Restorative yoga and mindfulness bij Alison Melvin aan de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. En in 2020 de opleiding Yoga Synergy (200 uur) bij Simon-Borg Oliver. Deze opleiding focust zich op ‘spinal movements’, bewegen vanuit je wervelkolom, met focus op: actief bewegen, vanuit je core, natuurlijk ademen en flow.

lisa koster docent yoga you zwolle