Jolien Eenkhoorn

Sinds 2011 ben ik langzaam begonnen met het verweven van yoga in mijn leven. Door mijn reis in Sri Lanka merkte ik ook dat het gevoel dat yoga mij kon geven wilde doorgeven aan anderen. Tijdens deze reis heb ik de tijd gehad om mij elke dag meerdere keren onder te laten dompelen met yogalessen en meditatie. Ik voelde persoonlijk wat je kan leren van de houdingen, het stilstaan, het stilzijn en dat de ervaringen op je mat zoveel zeggen over wie je bent en waar je tegenaan loopt in het dagelijkse leven.
Daarom is yoga voor mij een speelse manier van het leren over je lichaam en je geest door middel van beweging en voelen. Tijdens de Vinyasa Flow lessen gaan we bezig met het verkennen van je lichaam en je geest door flows af te wisselen met stilzijn en daarbij ook tijd te nemen om te kijken hoe je je voelt tijdens de houdingen. Ik maak gebruik van bijpassende muziek en hou van een fijne savassana aan het einde van de les.
Ik hou daarnaast van het lezen van (filosofische) boeken over yoga daarmee leren over jezelf. Mijn favoriete quote op dit moment is (van Steve Jobs); ‘The journey is the reward’. We zijn namelijk zo erg bezig om ergens te komen of een doel te bereiken dat we soms vergeten hoe leuk de weg erheen is. Elke ervaring, hoe klein ook, is een moment om te leren. Ik hoop dat ik jullie mag verwelkomen om samen een ervaring te delen en te leren van kleine ervaringen zoals bijvoorbeeld een pose tijdens de les.

Jolien geeft les op de volgende momenten:

Vinyasa Yoga XL lessen op zondag 13:00-14:30 incidenteel

  1. zondag 27 januari 2019
  2. zondag 17 februari 2019
  3. zondag 17 maart 2019
  4. zondag 31 maart 2019
  5. zondag 14 april 2019
  6. zondag 12 mei 2019
  7. zondag 26 mei 2019
  8. zondag 23 juni 2019

 

 

Jolien Eenkhoorn docent Yoga You Zwolle