Anne van de Vegte

“Mijn mat is mijn dagelijkse spiegel”

Met de eeuwenoude wijsheid uit de Ayurveda en Yoga inspireert Anne je in haar lessen naar binnen te keren waar je zowel kracht als zachtheid ontmoet en je met hernieuwde energie je mat afstapt.

Anne’s yogapad begon tien jaar geleden met regelmatige lessen bij Yogayou, een paar maanden later reisde ze naar Ibiza om hier haar eerste yoga teacher training (Ashtanga) te volgen. Verliefd op yoga studeerde ze door middels een 200 uurs teacher training (Vinyasa) bij Yoga Moves in Utrecht. De jaren erop is Anne zich gaan verdiepen in Yin yoga, Ayurveda en heeft ze recent een training Vinyasa Krama en een 50 uurs Traditionele Hatha Yoga afgerond. Haar teachers en inspiratiebronnen zijn o.a. Rod Stryker, Orit Sen-Gupta, Abbie Galvin en Octavio Salvo.

Anne heeft ruim zeven jaar ervaring in het geven van yogalessen en doceert bij Yoga You hatha yoga.

De zorgvuldig opgebouwde hatha yoga les op maandag en de eerste op woensdag is een diepe, voedende practice met houdingen die langer aanhouden waarbij de nadruk ligt op stabiliteit en kalmte van zowel lichaam als geest (maan). We werken met vooroverbuigingen, draaiingen en de uitademing.

De tweede les op woensdag draait om energiemanagement (zon) en is een meer dynamische practice met openende & laterale houdingen en aandacht voor de inademing.

Alle lessen zijn voedend, krachtig en tegelijkertijd verzachtend en verlopen via een format van asana, savasana en pranayama naar meditatie. Er is tevens veel aandacht voor techniek en alignment.

Naast yogadocente is Anne senior coach & consultant in het bedrijfsleven en werkt ze gepassioneerd met essentiële olie.