Ben je nieuw bij Yoga You?

Allereerst welkom!

Je gaat beginnen met je eerste Yoga of Pilates les bij Yoga You: leuk!  Misschien heb je al op het rooster gekeken om te kijken wanneer de lessen zijn en wat voor lessen er allemaal zijn. Hieronder zullen we je meenemen in het maken van een keuze van een les en hoe het werkt in de studio. 

Welke les is geschikt als je nog nooit aan Yoga of Pilates hebt gedaan?

Boven in het rooster vind je filters. Een van die filters is: nieuw bij Yoga You. Als je die filter aanklikt zie je welke lessen geschikt zijn om mee te beginnen.

Dat zijn er best veel. Je zou kunnen zeggen dat al onze lessen geschikt zijn om mee te beginnen. Dit komt omdat in al onze lessen veiligheid voorop staat. 

Welke les past bij mij?

Dat weet je door het uit te proberen. Waarschijnlijk heb je al een voorkeur als je naar het aanbod kijkt. Probeer de lessen die je aanspreken uit. Probeer verschillende docenten uit. Wissel lessen die wat lichamelijk pittig zijn met lessen die juist wat rustiger zijn. 

Waarom is er geen onderscheid tussen lessen voor beginners en voor gevorderden?

De ene houding is voor de een uitdagend terwijl de andere houding juist weer voor de ander uitdagend is. Ieder lichaam is anders.

Waar het om gaat is dat je niet zoveel mogelijk je best doet om in een houding te komen, maar dat je gevoelig wordt voor de grenzen van je lichaam en geest. Soms betekent dit dat je een stapje verder gaat en soms betekent dit dat je een stap terug neemt. Yoga en Pilates gaat over het bieden van een basis en vanuit daar ga je de mogelijkheden ontdekken.

Vaak betekent dat een stap terug doen. Om vanuit daar te gaan ontdekken wat er mogelijk is.

Het gaat hier niet om snel. Of om hoe het er uit ziet. Het gaat erom dat je lichaam in balans komt en daardoor een optimale doorstroming heeft.

Geef jezelf de tijd

In de eerste les hoor je waarschijnlijk veel nieuwe dingen. Vaak wordt dit als overweldigend ervaren.

Ons advies is: “Luister alleen naar de informatie die je oppakt, laat de rest weer gaan.”

Je zult merken dat je elke les weer andere dingen hoort. Of er zijn bepaalde aanwijzingen die je de vorige les niet begreep, waar je de volgende les ineens de bedoeling van begrijpt. Je bent aan het oefenen en elke keer dat je oefent is anders: jij bent anders (je emoties zijn elk moment anders), de dag is anders (temperatuur, jaargetijde), je lichaam is anders (blessures, hormonen).

Van elke docent en elke les leer je wat

Met de ene docent heb je meer dan met de ander. Dat kan aan de stem liggen, aan de bewoording, aan de uitstraling. Toch zul je merken dat je van elke les en van elke docent iets opsteekt.

Zeker als je voorkeur naar een bepaalde les groot is, is het een aanrader om eens te wisselen van docent en van type les.

Spannend

De eerste keer ergens naar binnen stappen om iets nieuws te gaan doen, vindt bijna iedereen in kleine of grote mate spannend. Fijn om te weten is dat veiligheid en vriendelijkheid bij ons voorop staat. Ons team bestaat uit docenten die vriendelijk zijn en oog hebben voor wat nodig is. Vertel dat het je eerste les is, dat is voor zowel de docent als voor jou prettig.

Wat neem ik mee naar een les?

Het is prettig om laagjes kleren aan te trekken. Op die manier kun je wat uit doen als het warm wordt en wat aantrekken als het wat killer aanvoelt. Houd er rekening mee dat je altijd afkoelt tijdens de rustige oefeningen en de Savasana (eindontspanning). Er zijn matten en dekentjes aanwezig en hulpmiddelen als kussens, blokken, riemen en dekens. Een flesje water kan ook prettig zijn.

Hoe laat moet ik aanwezig zijn voor een les?

Ongeveer 10 minuten voordat de les begint is de deur open. Voel je welkom om iets eerder te komen.

Is er ruimte om je om te kleden?

Ja er zijn ruime kleedkamers aanwezig met douches en toiletten. Schoenen doe je uit bij binnenkomst, hiervoor zijn speciale kasten. 

Hoe zit het met eten voor een Yoga les?

Zorg ervoor dat je niet vlak voor de les een zware maaltijd nuttigt. Dit voelt niet fijn in het lichaam. Een kleine lichte maaltijd is ideaal.

Kan ik yoga artikelen aanschaffen bij Yoga You?

Yoga You heeft een winkeltje met verschillende yoga artikelen, zoals matten, blokken, meditatiekussens en bolsters, boeken, kleding (o.a. Manduka), beelden, sieraden, wierook, heilighout en nog meer.

  • yogamatten vanaf €20
  • yogablokken vanaf €8, 
  • Yoga tassen vanaf €17,95
  • yogariemen vanaf €6,95