Assisted Yin Workshop door Michiel Kaemingk

 

Deze Workshop is VOL geboekt

Assisted Yin Yoga is een therapeutische vorm van yoga die je met een partner beoefend. Het is zeer geschikt voor mensen met onderrugproblemen of bij stijfheid in spieren en gewrichten, maar heeft daarnaast een helend effect op je emotie en psyche in relatie tot onverwerkte trauma’s.

Assisted Yin Yoga werkt op het stretchen van het fascia, een wit gelig membraan van bindweefsel dat het hele lichaam met elkaar verbind en het laagje over je spieren vormt en waar je ligamenten en pezen uit zijn opgebouwd. Over het fascia lopen allemaal kleine kanaaltjes waar een waterige en olieachtige substantie doorheen loopt. Men weet uit recent wetenschapelijk onderzoek, dat het hier om de zogenoemde meridianen gaat die over het hele lichaam lopen en op zowel lichamelijk, emotioneel als psychisch niveau hun uitwerking hebben.

Assisted Yin Yoga wordt op de grond gegeven en maakt gebruik van de zwaartekracht, wat betekent dat je je volledig mag ontspannen. Het is geschikt voor zowel diegene met een stressvol bestaan als voor diegene die al langer aan yoga doen en een diepere connectie met hun eigen lichaam willen maken.

Deze vorm van partner yoga leert je vertrouwen opbouwen en dingen loslaten, accepteren  van situaties maar ook grenzen stellen aan wat voor jou nog als prettig wordt ervaren.

[separator type=”thin”]

Voor wie is deze workshop geschikt?

Assisted Yin is een mooie samensmelting van Thaise Yoga massage en Yin Yoga. Als je al een ‘Yin Yoga’ liefhebber bent of van Thaise massage houdt, dan is deze workshop een uitgelezen kans om op een nieuwe manier kennis te maken de bewegingsmogelijkheden  van het lichaam en het verdiepen van je intuitieve gevoel voor aanraking.

Deze workshop is voor een ieder die geinteresseerd om samen te werken met een partner en die een dieper gevoel voor aanraking, respect en genegenheid wil ontwikkelen zonder zichzelf daarbij uit het oog te verliezen.

Ben je een yoga leraar of masseur of vindt je het leuk om je vrienden af en toe eens extra te verwennen? In deze workshop leer je een paar simpele methoden die je overal kunt toepassen op een verantwoorden en velige manier.

[separator type=”thin”]

Wat kan je verwachten?

In deze 3 uur durende workshop leer je een 8-tal Yin houdingen die je kunt toepassen op je partner, waarbij rekening wordt gehouden met de verschillende lichaamstypen en bewegingsbeperkingen die dit met zich meebrengt. Begeleidt door muziek, poezie en stilte zul je leren geven en ontvangen. Er zal een korte uitleg worden gegeven over welke meridianen we behandelen en wat hun energetische werking is en hoe je dat kunt vertalen naar het dagelijkse leven.

[separator type=”thin”]

Wat is Assisted Yin?

Assisted Yin is een mooie mix van Thai Yoga met poses uit de Yin. Als je al een Yin fan bent en tevens van massage houdt, dan zit je bij deze workshop helemaal goed. Je leert op een nieuwe manier kijken naar het lichaam. Samen met een partner ontwikkel je een fijner gevoel voor aanraking.  Een geweldige korte reis door je lichaam met focus op spieren, fascia, meridianen, meditatie, muziek. Een unieke ervaring!

[separator type=”thin”]

 

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is voor iedereen die het leuk vind om samen met een partner te werken en op die manier een verdieping te geven. Het maakt niet uit of je nog nooit yoga hebt gedaan of dat je het al heel lang beoefent.

[separator type=”thin”]

Yogadocent Michiel Kaemingk

Assited Yin Workshop Yoga You ZwolleMichiel gooide in 2003 het roer om en begon een nieuwe carrière als masseur. In Europa, Azie en Amerika volgde hij verschillende opleidingen in Deep-Tissue Massage, Thaise Yoga Massage, Shiatsu, Sportmassage en Stoelmassage. Hij startte zijn eigen massagebedrijf en begon op een dieper niveau met mensen te werken. De kracht van aanraking en heling bleek zijn pad te zijn. Inmiddels geeft Michiel al meer dan 14 jaar massages en trainingen in verschillende stijlen.

Thaise Yoga Massage is een van zijn specialiteiten waarvoorhij vele reizen naar Thailand, maar ook Laos, Amerika en Zwiterland heeft gemaakt om bij bijzondere leraren te trainen.

In 2010 was het niet meer dan logisch dat hij een lerarenopleiding ging volgen in Vinyasa Flow bij Frog Lotus Yoga in Amerika en een opleiding Yin Yoga bij Paul & Suzee Grilley. Daarnaast heeft hij diverse korte en langere workshops gevolgd bij bijzondere leraren zoals Shiva Rea, Coral Brown, Simon Park, John Friend, Anat Geiger, José de Groot, Wade Gotwals en Gayle Olson.

Momenteel volgt hij een 3 jarige opleiding tot coach en trainer bij Phoenix. Dit combineert hij met zijn massages en Yogalessen.

Michiel wordt heel gelukkig van de verbinding aan gaan met anderen, op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

[separator type=”thin”]

Voor wie?

Voor iedereen die geïnteresseerd is in Yin Yoga en Partner Yoga. Het is heel leuk om je als koppel op te geven, ook omdat je elkaar kent. Het is ook mogelijk om je alleen op te geven, er worden dan koppels gevormd met diegenen die zich ook alleen hebben opgegeven.

[separator type=”thin”]

Wanneer en waar?

Zondag 29 oktober 2017 12:00-15:00

Burgemeester van Roijensingel 10 A in Zwolle (4 minuten lopen van het station)

[separator type=”thin”]

Kosten

€30 per persoon

Mocht je als koppel komen, geef per persoon op en vermeld bij opmerkingen met wie je een koppel vormt.

 

[separator type=”thin”]