3 daags All-Inclusive Yoga Weekend in Nederland

Yoga You retreat centrum hummelo

I.v.m. de werkzaamheden aan het landgoed in Hummelo wat we gereed gaan maken voor retreats (max 20 personen) zijn er in het voorjaar en zomer van 2020 geen retreats elders gegeven door Yoga You.

Vanaf lente 2022 starten we in Hummelo met de retreats. Landgoed de Kip heeft een eigen landgoed status en maakt ook onderdeel uit van landgoed Enghuizen. Momenteel wordt de tuin van het landgoed aangelegd. Het staat op een prachtige plek midden in de natuur, met veel uitzicht. De inheemse en oude rassen hoogstamfruitbomen zijn inmiddels gepland. De tuin is ontworpen en aangelegd in samenwerking met  Stichting Landschapsbeheer Gelderland. De ruime yogazaal op de deel heeft uitzicht op de landerijen. Robert Flier van Sec Architekten in Kampen is verantwoordelijk voor het ontwerp voor de verbouwing. We hopen in september met de daadwerkelijke verbouwing van de twee rijksmonumenten te beginnen. Bouwbedrijf Jolink uit Hummelo is inmiddels begonnen met de eerste fase van de verbouwing, de oude wagenschuur en de hooiberg weer in ere herstellen.

Het is het wachten waard, want het wordt zo mooi!

 

Een cadeautje voor jezelf 🙂


Dit 3 daags All-Inclusive Yoga Weekend staat in het teken van Yoga & lekker eten in een mooie omgeving .

Wat fijn is dat jij zelf mag bepalen aan welke sessies je deelneemt. Dat maakt dat je hier echt je eigen weekend van kan maken.

3 daags All-Inclusive Yoga Weekend bij Mooirivier 22.23.24 november 2019

VOLGEBOEKT

Het weekend van November 2019 wordt anders dan de andere weekenden. We hanteren geen maximum aantal deelnemers en zullen veel meer lessen worden aangeboden door verschillende docenten. Ook zijn er meerdere massage therapeuten. Natuurlijk geldt wel, als het hotel vol is, dat er geen plek meer is in het weekend.

Heb je je ingeschreven voor dit weekend? De eerste week van november ontvang je een programma in je mailbox. Hieronder vind je alvast meer info over het programma en de docenten die lesgeven op het Yogaweekend.


mooirivier yogaweekend yoga you zwolle

Mooirivier ligt aan de Overijsselse Vecht in het Vechtdal. Het is een prachtige oeroude omgeving. Mooirivier is een fijne plek om te zijn, er is veel aandacht besteed aan de inrichting. Ook culinair gezien wordt het een fijn weekend, hier ben je verzekerd van heerlijke maaltijden!

Dit is een mooie manier om jouw yoga beoefening te verdiepen of als je voor het eerst komt, om er kennis mee te maken. De yoga sessies hebben een nuchter en vriendelijk karakter met veel aandacht voor precisie en verdieping. Dit 3 daags all-inclusive Yoga weekend is een cadeautje voor jezelf!


Genieten van eten en drinken

De keuken van Mooirivier staat bekent om de heerlijke gerechten waarbij veel met streekproducten wordt gewerkt. Mooirivier heeft een aanbeveling in de Michelingids. Ook is het prima om een bijvoorbeeld een wijntje te drinken. Dit weekend is er om te genieten op jouw eigen manier. Het Overijsselse Vechtdal is prachtig en Mooirivier is een schitterende locatie waar je echt op vakantie bent. Dat wordt dus genieten!

Restaurant Aan de Oever, het restaurant van Mooirivier, is méér dan alleen een restaurant met mooi uitzicht over de rivier. Hier wordt gekookt met passie! Puur, vers en het liefst met mooie en unieke producten uit de buurt. En… leuk om te weten, Aan de Oever wordt aanbevolen door de Michelin gids.

Een tikkeltje Frans en oer-Hollands tegelijk

Buiten een gezellig terras aan het water en binnen comfortabel ingericht, met een grote open keuken als eyecatcher. Op de menukaart staan een mooie gerechten, ‘n tikkeltje Frans en oer-Hollands tegelijk. Spannende bereidingen en volle smaken! En we koken met de seizoenen mee, met veel verse kruiden, die we als het even kan zo uit onze eigen kruidentuin plukken. We werken met de beste leveranciers en boeren uit de omgeving.


Relaxt

Je bepaalt zelf waar je aan deelneemt. Halverwege een sessie de zaal binnengaan of verlaten is geen probleem. Ik nodig je van harte uit om je eigen tempo te volgen. De een doet overal aan mee, de ander slaapt heerlijk uit. Dat kan allemaal 🙂 De Yogasessies worden gegeven in een ruimte met uitzicht op de Overijsselse Vecht. Elke ochtend wordt er gestart met een Yogales, maar heerlijk uitslapen is ook prima. Er zijn nog genoeg andere sessies waaraan je kan deelnemen. Voel je vrij om te kiezen wat bij jou past op dat moment. Alle sessies zijn facultatief. Of je beginner bent of gevorderd maakt niets uit. We hebben voor iedereen sessies op maat. Persoonlijke aandacht staat voorop. Tijdens en ook na de les is er ruimte voor het stellen van vragen. Voel je vrij om je vragen te stellen. Er wordt ook rekening gehouden met eventuele blessures, de oefening wordt dan aangepast zodat deze geschikt is. De juiste lichaamshouding aannemen neemt een belangrijke rol in. Er wordt veel op techniek gewerkt. Op die manier kun je je eigen yoga-beoefening verdiepen. Je zult merken dat deze aanwijzingen je gemak op gaan leveren, de houdingen worden daardoor krachtiger en makkelijker tegelijk. Ook lichaamshouding in het dagelijks leven is een punt waar veel aandacht aan wordt besteed. Het doel hiervan is een optimale doorstroming in het lichaam en gemak. Je zult merken dat je dit ook in het meditatieve aspect gaat helpen.


Yogaruimte

Mooirivier heeft een prachtige, grote zaal, direct aan de rivier de Vecht. Het uitzicht op de landerijen en de oude rivier is prachtig! Het ene jaar lopen er koeien in de wei, het andere jaar zie je de paarden rennen.


Voor wie?

Voor iedereen die het leuk vind om een weekendje weg te combineren met Yoga, een mooie omgeving, lekker eten en drinken. Uit heel het land komen kris kras deelnemers naar dit weekend. Het is mogelijk om alleen te komen of iemand mee te nemen. Dit Yoga Weekend is geschikt voor iedereen: jong, oud, dik, dun, stram, lenig, man, vrouw, zowel beginners als voor gevorderden, er worden verschillende opties aangeboden. De sfeer is relaxt: alles mag, niets hoeft.


Oeroude natuur

Mooirivier ligt aan de rivier de Overijsselse Vecht. Een wandeling langs de rivier richting Vilsteren is een mooie ervaring. Als je van wandelen en hardlopen houdt, neem dan zeker je wandel en/of hardloopschoenen mee. De receptie van Mooirivier heeft meerdere looproutes van verschillende afstanden beschikbaar.


Zwolle

Zwolle is een stad die steeds meer onder de aandacht komt. En dat is niet vreemd. Deze oude hanzestad heeft een prachtig oude binnenstad (waar ook het Yogacentrum van Yoga You is gevestigd, aan de Koestraat 24, tussen museum de Fundatie en de middeleeuwse Sassenpoort). Zaterdagmiddag is er voldoende ruimte om een bezoek aan Zwolle te brengen als je dit leuk lijkt. Leuke Zwolle tips vind je hier.


Wat nemen wij voor je mee?

In dit weekend nemen wij alles voor je mee. In principe hoef je niets mee te nemen. Lees in de info hieronder.

YOGAMAT

Mocht je een eigen yogamat willen of een yogahanddoek over de mat leggen dan kan dat.

YOGABLOKKEN

DEKENTJE

We nemen een paar dekentjes mee, wil je verzekerd zijn van een dekentje, neem er zelf een mee

KUSSENS

YOGA ROLLEN

YOGA/PILATES BALLEN

TENNIS BALLEN

FEET UP

YOGARIEMEN

Feet Up, voor een veilige kopstand waarbij er geen belasting in de nekwervels plaatsvindt

OOGKUSSENTJE

Oogkussentjes voor het ontspannen van het zenuwstelsel. Mocht je om hygiënische redenen liever je eigen oogkussentje willen neem je eigen mee, we hebben ze ook in ons winkeltje in het weekend.

NETI & TONGSCHRAPER (facultatief)

De Neti is een soort gietertje die de holten in je schedel reinigt met een oplossing van fysiologisch zout. De tongschraper reinigt de tong. De neti en de tongreiniger kun je ook aanschaffen in ons winkeltje.

KRUIK/WARMWATERZAK (facultatief)

De warmwaterzak is voor de leverpakking. Als je het leuk vind om hieraan mee te doen, mag je er een meenemen.

Dit heerlijke ritueel is vooral erg prettig als je de afgelopen tijd heel erg druk bent geweest en van alles (van jezelf) moest. Als je dit wil proberen mag je voor de leverpakking een warmwaterzak meenemen.
Een belangrijke functie van de lever is gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. De warmte van de leverpakking ontspant en stimuleert de lever en ondersteunt zo de ontgifting. Een voorbeeld van een warmwaterzak vind je hier.

Feetup_YogaHocker_Hauptbild

 

Kleding

Trek kleren aan waarin jij je prettig voelt zolang ze maar niet knellen. Laagjes kleding is aanbevolen, zodat je altijd wat uit of aan kan trekken. Yoga wordt gedaan op blote voeten, voor de wat rustige oefeningen kun je sokken aantrekken. Neem een eigen dekentje mee, deze kun je gebruiken in je oefeningen als ondersteuning en je kunt je er mee toedekken in Savasana (eindontspanning). Ben je een wandelaar of hardloper: neem je schoenen mee, het is een prachtig wandel/hardloop gebied.


 

YOGADOCENTEN in het weekend van 22.23 24 november 2019


Loes Schaap 

Loes Schaap docent Yoga you Zwolle

wie: Loes Schaap is begonnen met yoga toen zij op de Dansacademie zat en haar leven vol in beweging was. Yoga bracht stilte, rust en ruimte. Nu zo’n tien jaar later blijft zij yoga een mooie manier vinden om zichzelf en haar lichaam te ontdekken en herontdekken.

Door de opleidingen die zij heeft gevolgd waaronder de Dansacademie, de Mime opleiding en de Vinyasa Teacher training bij Yoga Moves heeft zij veel kennis opgedaan over het lichaam. Naast haar liefde voor beweging heeft  zij een liefde voor niet hoeven doen, meditatie en stilte.

In haar lessen neemt zij je stap voor stap mee om je lichaam te leren kennen en nodigt zij jou uit naar binnen te keren om te voelen wat werkelijk is. Loes begeleidt je rustig, open en vrolijk vanuit haar sensitiviteit en intuïtie. Rustige lessen in een harmonieuze sfeer.

wanneer: vrijdag 22 november en zaterdag 23 november 2019

wat: rustige Yoga, rustige Flow Yoga, Adem les, ontspan en blijf alert les, Hart centrum Yoga


Davina Alexandra

Davina Alexandra Yoga You Zwolle

wie: Mijn naam is Davina, geboren en getogen in het zuiden van Frankrijk. Na jarenlang gewerkt te hebben in een drukke commerciële sector kwam ik tijdens een reis door Sri Lanka in aanraking met yoga & meditatie. Ik voelde vrijwel direct de positieve effecten en krachten die deze beoefening op mij had. Ik besloot mij verder te willen verdiepen in de yoga filosofie.

Na meerdere internationale opleidingen te hebben gevolgd geef ik inmiddels met veel plezier een aantal jaren yoga & pilates lessen.
Omdat we als mensen elke dag andere behoeftes hebben, vind ik het heerlijk te variëren tussen dynamische yoga vormen en rustige yin oefeningen.
Ik vind het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt gedurende mijn lessen. Ik creëer  graag een ruimte waarin je jezelf kan zijn, tot rust kan komen en alles even los kan laten. Mijn lessen zijn voor iedereen toegankelijk, met of zonder ervaring. Ik nodig je uit naar je gevoel en lichaam te luisteren; jezelf uit te dagen door inspanning en jezelf rust te gunnen door ontspannende oefeningen.

wanneer: zondagochtend 24 november 2019

wat: Pilates, Chakra Yoga, Yin Yoga


Johanna Belsuzarri

wie? Johanna Dahlman-Belsuzarri is a Certified Yoga Teacher specializing in vinyasa yoga. Johanna loves health, wellness and fitness and brings to you a flow focusing on sun salutations.

manier van lesgeven? kordaat, praktisch, vol energie en enthousiasme

wanneer: zaterdagochtend en middag 23 november 2019

wat: de basis van Vinyasa, Vinyasa Flow Yoga, Chakra’s Explained, Feng Shui

Johanna Belsuzarri is Amerikaanse en zal haar lessen in het Amerikaans  geven. Ze verzorgt de Basis van Vinyasa, de Vinyasa Yoga Flow en geeft mini workshops Chakra’s Explained waar ze over ons Chakra systeem vertelt. Ook is ze gespecialiseerd in Feng Shui en zal daar ook een mini workshop over geven.


Paulien van der Helm

paulien van der helm yoga you zwolle

wie: Mijn yogalessen zijn gebaseerd op de eeuwenoude oosterse Do-In bewegingsleer, die tot doel heeft de gezondheid en vitaliteit te bevorderen en behouden. In de yogahoudingen en bewegingen strekken, ontspannen of behandelen we bepaalde meridianen (energiebanen). Daardoor kan de lichaamsenergie stromen, word je flexibeler en bouw je kracht op. Met een rustig muziekje op de achtergrond geef ik mijn lessen, op een rustige en nuchtere manier, gedreven, met aandacht voor veiligheid en plezier!

wanneer: zondagochtend 24 november 2019

wat: DO IN Yoga & rustige Yoga (YIN) beiden vanuit de meridiaanleer

Paulien geeft de rustige Yoga, Yin Yoga vanuit de meridiaanleer op zondagochtendavond.


Mirjam Hassink

wanneer: vrijdagavond 22 november 2019

wat: rustige Yoga (YIN) & Yoga Nidra

Mirjam Hassink geeft de rustige Yoga, Yin Yoga & Yoga Nidra  op vrijdagavond. De lessen zijn gericht op naar binnen keren en tot rust komen, herstellen.


Marjet van der Linde

wie? Marjet van der Linde geeft zo’n 10 jaar Yogaweekenden en geeft les sinds 2005

manier van lesgeven? nuchter, humor, duidelijke aanwijzingen, vriendelijk, technisch

waneer: vrijdag, zaterdag, zondag

wat: Kundalini Yoga, Pilates, bindweefsel massage, Loodlijn Yoga, Facial Yoga, Op de kop workshop, rustige yoga, leverpakking, ayurvedische rituelen


MASSAGE: Marieke ter Doestmarieke ter doest masseur yoga weekend yoga you

Ontspannings Massage

Mijn naam is Marieke ter Doest. Ik ben (toneel)schrijver, trainer/coach en ik masseer. In 2003 rondde ik de 2-jarige opleiding Integratieve Massage af.

WAT?

De massage die ik geef heet Ontspanningsmassage. Hierbij gebruik ik (warme) olie. De lichaamsdelen die ik op dat moment niet aanraak, dek ik toe met een (warme) doek. Door lange strijkingen en diepere knedingen ontspannen je huid en spieren. Je kunt kiezen tussen een massage van een 60, 30 of 15 minuten. In 60 minuten kan ik je hele lichaam masseren en anders masseer ik delen. Van te voren mag je aangeven wat je wilt. Dan maken we een massage voor jou op maat. Ik masseer op een bank. Deze is extra breed, speciaal geschikt voor ontspanningsmassages. Het is geen probleem om een massage tijdens een Yogasessie te boeken. Je kunt dan eerder weggaan en/of later eventueel weer aanhaken.

WAAROM?

Een ontspanningsmassage is eigenlijk altijd, overal en voor iedereen geschikt. Redenen voor zo’n massage kunnen zijn: Ik kan me moeilijk ontspannen, ik heb een drukke tijd voor me achter me of ik zit er middenin, ik zie dit als onderhoud van mijn lichaam, ik word weinig aangeraakt, ik houd niet van aanraking maar wil het weer eens proberen, ik wil gewoon lekker ontspannen. Wat mij betreft heb je geen reden nodig. Ontspannen en aangeraakt worden is gewoon fijn. En goed en gezond voor lichaam, geest en immuunsysteem.

KOSTEN?

 • 60 minuten €50 (hele lichaam)
 • 45 minuten €42,50
 • 30 minuten €30
 • 15 minuten €20

Wil je graag een massage op een van deze dagen, mail Marieke, samen bepalen jullie het tijdstip:

Het is geen probleem om je massage tijdens de yoga-sessies te boeken. Je kunt dan eerder of later in de les komen. Je mag je massage vooraf bespreken en reserveren via marieketerdoest@hotmail.com(of op de dag zelf kijken of er nog een plekje vrij is). Wees er op tijd bij, want de ervaring leert dat de massage plekken snel zijn volgeboekt. Ik zie jullie graag, Marieke 🙂


MASSAGE: Leontien Overdijk

Leontien Overdijk Yoga You massageEen massage ligt Voor de Hand dit weekend!

Tijdens het yoga weekend bij Mooirivier kun je je laten masseren door Leontien van Voor de Hand. Zij geeft hand-, hoofd- en voetmassages en komt uit Zwolle.

Handreflexmassage:

Ga zitten in de luie stoel en kom even helemaal tot rust. Laat je handen en onderarmen heerlijk masseren. Op je handen zitten reflexpunten en deze corresponderen met verschillende organen in je lichaam. Door deze reflexpunten te be’hand’elen ruim je blokkades op en zorgt het voor een betere doorbloeding richting de rest van je lichaam. Voor mensen die met hun handen werken, rsi-klachten of artrose hebben, maakt dit veel los, letterlijk en figuurlijk.

Voetmassage

Je voeten hebben flink wat te verduren. Of je er nu de hele dag op loopt, uren wandelt of veel aan hardlopen doet, een massage voor je voeten is voor iedereen een verwennerij.  Voeten zijn de spiegels van je lichaam en vertellen heel veel over hoe jij in het leven staat! Op je voet lopen punten die in verbinding staan met bijv. je lever, je hart, je rug of je nieren. Deze lichaamsdelen kun je weer laten ontspannen door ze via de voeten te behandelen. De tintelingen lopen over je  hele lichaam, heerlijk!

Hoofdmassage

Tijdens de hoofdmassage wordt je nek, schouders en het gezicht intensief behandeld. Zelfs de wenkbrauwen, oren, slapen en kaakspieren worden ‘aangepakt’. De massage word afgerond met een heerlijke hoofdhuidmassage. Hierbij worden ook drukpunten behandeld, waaronder  op de schedelrand. Ik voer hier zachte druk op uit waardoor de spanning langzaam wegtrekt. Je voelt je daarna een ander mens; loom, rozig, en helemaal relaxed. Laat je hoofd maar lekker hangen!

Werkwijze

Als ik begin check ik altijd eventjes of er nog klachten zijn en daarna begin ik. Het is voor jullie het fijnste om in alle rust de massage te ondergaan, dat zeg ik ook altijd in het begin.”Wees maar even stil”, uit eigen ervaring weet ik dat de massage dan veel beter zijn werk doet. Ik werk met een heerlijk geurende vegan wax, speciaal uit Schotland. Van heerlijke lavendel tot citrus en eucalyptus, voor ieder wat wils. Je kunt je yoga kleding aanhouden tijdens de massage, lekker makkelijk. Ik zorg voor alles erom heen, een voetenkrukje, handdoek, kussen etc. Kom lekker zitten en geef je hand, hoofd of voeten even rust. Je zult er nog lang van nagenieten.

Reserveren:

Je kan vrijdag of zaterdag reserveren tussen 15.00 en 21.00. Geef maar aan welke dag en tijd en ik plan je in, doe dit tijdig om teleurstellingen te voorkomen. Je kan reserveren via leontien@voordehandenvoet.com of bel / app me even op 06-30718713

Kosten:

15 Euro voor 20 minuten. Wil je liever wat langer of een combinatie van 2 massages, dan kan dat ook. Ik overleg met jou dan even de prijs. Na de massage mag je contant betalen of ik stuur je een tikkie, net zo makkelijk.


PROGRAMMA

Je mag zelf weten aan welke sessie je mee doet, voel je vrij om eerder weg te gaan uit een sessie of om later binnen te komen. Het is JOUW weekend.

VRIJDAG 22 NOVEMBER

16:15 – 17:00 Yoga Flow & Adem Yoga Loes Vechtzaal

17:15 – 18:00 Flow Yoga: zonnegroet en watergroet Marjet Vechtzaal

dineren 18:00 – 21:00

18:05 – 18:50 Ontspan & blijf alert Yoga Loes Vechtzaal

19:00 – 19:45 Ademles Loes Vechtzaal

20:00 – 20:45 Rustige yoga/Nidra Mirjam Vechtzaal

21:00 – 21:45 Rustige yoga/Nidra Mirjam Vechtzaal

22:00 – 22:45 Rutige yoga/Nidra Mirjam Vechtzaal

ZATERDAG 23 NOVEMBER

07:00 – 07:45 Kundalini Yoga Marjet Vechtzaal

ontbijten 08:00-11:00

07:50 – 08:35 Pilates Balls Marjet Vechtzaal

08:45 – 09:30 Bindweefselmassage Marjet Vechtzaal

09:35 – 09:50 Yoga Facial Marjet Lounge

10:00 – 10:45 Vinyasa Basics Johanna Vechtzaal

11:00 – 11:45 Vinyasa Yoga Johanna Vechtzaal

lunchen 12:00 -14:00

12:00 – 12:45 Loodlijn Yoga Marjet Vechtzaal

12:45 – 13:00 uitleg Ayurvedische reiniging methodes Marjet Vechtzaal

13:00 – 13:55 leverpakking

14:00 – 14:45 Feng Shui Johanna Lounge

14:00 – 14:45 ADEM les Loes Vechtzaal

15:00 – 15:45 Hartcentrum Loes Vechtzaal

15:00 – 15:45 Chakra’s explaned Johanna Lounge

16:00 – 16:45 Yoga Flow & Adem Yoga Loes Vechtzaal

17:00 – 18:00 Op de kop workshop Marjet Vechtzaal

dineren 18:00 – 21:00

18:15 – 19:00 Yoga Flow & Adem Yoga Loes Vechtzaal

19:15 – 20:00 Ontspan & blijf alert Yoga Loes Vechtzaal

20:15 – 21:00 Weltrusten Yoga Marjet Vechtzaal

21:15-22:00 Weltrusten Yoga Marjet Vechtzaal

ZONDAG 24 NOVEMBER

07:00 – 07:45 Kundalini Yoga Marjet Vechtzaal

ontbijten 08:00-11:00

07:50 – 08:15 bindweefsel massage Marjet Vechtzaal

08:20 – 09:05 Pilates Davina Vechtzaal

09:15 – 10:00 Chakra Yoga Davina Vechtzaal

10:10 – 10:55 DO-IN Yoga Paulien Vechtzaal

11:05 – 11:50 Yin Yoga Davina Vechtzaal

lunchen 12:00 – 14:00

12:00 – 12:45 Yin Yoga Paulien Vechtzaal

12:45 – 13:10 Yoga Facial Marjet Vechtzaal

13:15 – 14:00 leverpakking Marjet Vechtzaal

< vorige

Mooirivier 22.23.24 november 2019

volgende >

PDF van dit weekrooster
FILTER lessen & docenten
FILTER lessen & docenten
Loes Schaap
Davina Alexandra
Marjet van der Linde
Paulien van der Helm
Mirjam Hassink
Johanna Belsuzarri
07:00
07:10
07:20
07:30
07:40
07:50
08:00
08:10
08:20
08:30
08:40
08:50
09:00
09:10
09:20
09:30
09:40
09:50
10:00
10:10
10:20
10:30
10:40
10:50
11:00
11:10
11:20
11:30
11:40
11:50
12:00
12:10
12:20
12:30
12:40
12:50
13:00
13:10
13:20
13:30
13:40
13:50
14:00
14:10
14:20
14:30
14:40
14:50
15:00
15:10
15:20
15:30
15:40
15:50
16:00
16:10
16:20
16:30
16:40
16:50
17:00
17:10
17:20
17:30
17:40
17:50
18:00
18:10
18:20
18:30
18:40
18:50
19:00
19:10
19:20
19:30
19:40
19:50
20:00
20:10
20:20
20:30
20:40
20:50
21:00
21:10
21:20
21:30
21:40
21:50
22:00
22:10
22:20
22:30
22:40
22:50
VRIJDAG 22 november
VRIJDAG 22 november
VRIJDAG 22 november
Yoga Flow & Adem
16:15 - 17:00
Loes Schaap
Vechtzaal
Medium: activiteit is wisselt, sommige lessen zijn lichamelijk pittig, andere weer rustiger. Balans tussen lichaam en geest.

YOGA FLOW & ADEM Wij ademen elk moment van de dag, wij kunnen niet zonder adem leven en wij ademen zonder er bij stil te staan. Adem is verbonden met ons zijn. Hierdoor is onze adem een geweldige tool om ons te helpen in de yogales en in het dagelijks leven. In deze les verbinden wij de oceaan adem (een diepe adem naar de zijribben) aan yogahoudingen. Door onze adem te gebruiken creëren wij focus, ruimte, kracht, en ontspanning. Een rustige flow les met iets intensievere houdingen. WANNEER: vrijdag 16:15-17:00, zaterdag 16:00-16:45, zaterdag 18:15-19:00 DOCENT: Loes Schaap

rustige Yoga Flow sessie
17:15 - 18:00
Zonnegroet en Watergroet
Marjet van der Linde
Vechtzaal
Medium: activiteit is wisselt, sommige lessen zijn lichamelijk pittig, andere weer rustiger. Balans tussen lichaam en geest.

WAT? rustige Flow Yoga: Surya Namaskar (zonnegroet) Jala Namaskar (watergroet) op een rustige manier uitgevoerd. VOOR WIE? uit je hoofd in je lichaam Niet geschikt voor: pols - en/of schouderklachten.

DINER
18:00 - 21:00
restaurant beneden

Ontspan en blijf alert Yoga
18:05 - 18:50
Loes Schaap
Vechtzaal
Rustig: rustige, milde oefeningen gericht op herstel, naar binnenkeren, meditatief

ONTSPAN & BLIJF ALERT Yoga is de perfecte manier om te leren ontspannen, niet te verslappen maar juist bewust en krachtig te blijven. Het is een constante zoektocht tussen doen en niet doen. In deze les wil ik op zoek gaan naar hoe te ontspannen zonder onze alertheid en bewustzijn te verliezen. Ons denken beïnvloed ons lichaam constant. Door ons denken rustig en alert te houden, kunnen wij ontspannen. Een les met rustige yoga houdingen. WANNEER: vrijdag 18:05-18:50, 19:15-20:00 DOCENT: Loes Schaap

ADEM LES
19:00 - 19:45
Loes Schaap
Vechtzaal
Rustig: rustige, milde oefeningen gericht op herstel, naar binnenkeren, meditatief

ADEMLES Wij ademen elk moment van de dag, wij kunnen niet zonder adem leven en wij ademen zonder er bij stil te staan. Adem is verbonden met ons zijn. Hierdoor is onze adem een geweldige tool om ons te helpen in de yogales en in het dagelijks leven. Focus op je adem brengt je naar het moment, geeft focus in je denken en helpt je te ontspannen.  Door onze adem te controleren kunnen wij onszelf transformeren. In deze les werk ik vooral met de oceaan adem. Een diepe adem naar je zijribben. Door dieper te ademen geven wij onszelf meer zuurstof. Wat er daardoor voor jou in deze les gebeurt, alles is goed. Het vrijkomen van emoties, spanning loslaten, meer energie krijgen, krachtig voelen etc. In deze les zullen wij veel zitten en liggen. Daarnaast doen wij oefeningen waarbij de ademhaling wordt verbonden met flowende bewegingen. WANNEER: vrijdag 19:00-19:45, zaterdag 14:00-14:45 DOCENT: Loes Schaap

rustige Yoga/ Yoga Nidra
20:00 - 20:45
Mirjam Hassink
Vechtzaal
Rustig: rustige, milde oefeningen gericht op herstel, naar binnenkeren, meditatief

Wie Mirjam Hassink- Zwaan Manier van lesgeven Ieder mens heeft een eigen lichaamsbouw en eigen wensen en behoeften, wanneer het gaat om lichamelijk en innerlijk te bewegen. In de Yogalessen maak ik gebruik van verschillende stijlen, zoals de Meridiaanyoga, Aplomb yoga, Critical Alignment Yoga, Yin Yoga en de Yoga Nidra. Rustige bewegingen, verstillende houdingen en de adem zullen naar voren komen. Centraal tijdens de lessen staan bewegen naar een gezonder lichaam toe, zachtheid, bewustzijn, ontspanning, aandacht en voelen. Wanneer Vrijdagavond 22 november 2019 Wat Rustige Yoga (YIN) & Yoga Nidra. De yogalessen zijn gericht op naar binnen keren, tot rust komen en herstellen.

rustige Yoga/ Yoga Nidra
21:00 - 21:45
Mirjam Hassink
Vechtzaal
Rustig: rustige, milde oefeningen gericht op herstel, naar binnenkeren, meditatief

Wie Mirjam Hassink- Zwaan Manier van lesgeven Ieder mens heeft een eigen lichaamsbouw en eigen wensen en behoeften, wanneer het gaat om lichamelijk en innerlijk te bewegen. In de Yogalessen maak ik gebruik van verschillende stijlen, zoals de Meridiaanyoga, Aplomb yoga, Critical Alignment Yoga, Yin Yoga en de Yoga Nidra. Rustige bewegingen, verstillende houdingen en de adem zullen naar voren komen. Centraal tijdens de lessen staan bewegen naar een gezonder lichaam toe, zachtheid, bewustzijn, ontspanning, aandacht en voelen. Wanneer Vrijdagavond 22 november 2019 Wat Rustige Yoga (YIN) & Yoga Nidra. De yogalessen zijn gericht op naar binnen keren, tot rust komen en herstellen.

rustige Yoga/ Yoga Nidra
22:00 - 22:45
Mirjam Hassink
Vechtzaal
Rustig: rustige, milde oefeningen gericht op herstel, naar binnenkeren, meditatief

Wie Mirjam Hassink- Zwaan Manier van lesgeven Ieder mens heeft een eigen lichaamsbouw en eigen wensen en behoeften, wanneer het gaat om lichamelijk en innerlijk te bewegen. In de Yogalessen maak ik gebruik van verschillende stijlen, zoals de Meridiaanyoga, Aplomb yoga, Critical Alignment Yoga, Yin Yoga en de Yoga Nidra. Rustige bewegingen, verstillende houdingen en de adem zullen naar voren komen. Centraal tijdens de lessen staan bewegen naar een gezonder lichaam toe, zachtheid, bewustzijn, ontspanning, aandacht en voelen. Wanneer Vrijdagavond 22 november 2019 Wat Rustige Yoga (YIN) & Yoga Nidra. De yogalessen zijn gericht op naar binnen keren, tot rust komen en herstellen.

ZATERDAG 23 november
ZATERDAG 23 november
ZATERDAG 23 november
Kundalini Yoga
07:00 - 07:45
dynamische Yoga
Marjet van der Linde
Vechtzaal
Kundalini Yoga: dynamisch, mantra, uitdaging, plezier, doorstroming, muziek, vuuradem, vrolijk, energie

KUNDALINI YOGA Kundalini Yoga is een dynamische vorm van Yoga. In deze vorm van Yoga zijn de oefen serie’s (kriya) vaak krachtig en dynamisch. Er wordt gewerkt op het uithoudingsvermogen. Kundalini Yoga maakt je zowel lichamelijk als geestelijk sterk. De oefeningen die je doet dagen je lichaam en je geest uit. In de yogashala (yogaruimte), op de mat oefen je hoe je omgaat met ongemak in het dagelijks leven. Het doorbreken van patronen. En dit doen we met een glimlach en door het gebruik van mantra’s. Juist als het zwaar wordt zul je merken dat glimlachen en het luisteren of het zingen van een mantra je er door heen helpt. Dit maakt het ook een vrolijke vorm van Yoga. Kundalini Yoga werkt heel direct. De invloed is vrij snel merkbaar in je lichaam. De oefeningen zijn soms grappig of raar en niet alledaags, maar als je het een paar keer gedaan hebt, of misschien wel na de eerste keer, dan weet je waarom je dit doet. Het geeft energie. Brengt het hormoon/klier stelsel in balans. De vuuradem is een adembeweging die regelmatig wordt toegepast in Kundalini Yoga. Het is een ritmische adembeweging die het lichaam en de longen reinigt en energie geeft. Als je net met Kundalini Yoga begint, of als je merkt dat de vuuradem niet bij je past, adem rustig door in je eigen tempo. Je mag altijd je eigen tempo kiezen. Steekwoorden: Dynamisch, vrolijk, mantra, krachtig, energiek, blij, chakra, sterk, navelkracht. WANNEER: zaterdag en zondag 07:00-07:45 DOCENT: Marjet van der Linde

Pilates Balls
07:50 - 08:35
buikkracht
Marjet van der Linde
Vechtzaal

ONTBIJT
08:00 - 11:00

Bindweefsel massage
08:45 - 09:30
verklevingen wegwerken
Marjet van der Linde
Vechtzaal

Yoga Facial
09:35 - 09:50
Marjet van der Linde
Vechtzaal

YOGAFACIAL Leer technieken om op een natuurlijke manier de strijd aan te gaan tegen huidveroudering zoals rimpels en verzakkingen. Door deze techniek maak je weer meer collageen aan zodat je huid er weer uit ziet als een volle druif. Belangrijk als je deelneemt: schone handen en schone huid WANNEER: zaterdag 09:35-09:50 en zondag 12:45-13:10 DOCENT: Marjet van der Linde

The basics of Vinyasa Yoga (english spoken)
10:00 - 10:45
de basis van Flow Yoga/Power Yoga/Vinyasa
Johanna Belsuzarri
Vechtzaal
Pittig: lichamelijk pittig en uitdagend

Vinyasa Basics Class: This is an introduction to vinyasa yoga, we will go over the poses and postures and get you ready for the following class- which is the full vinyasa flow class. This is suitable for all ages and abilities except pregnant women. VOOR WIE? Voor diegene die van energieke lessen houden. Niet geschikt voor: mensen met schouder -en/of polsklachten.

Vinyasa Yoga (english spoken)
11:00 - 11:45
flow Yoga/Power Yoga/Vinyasa/ Sun Salutations
Johanna Belsuzarri
Vechtzaal
Pittig: lichamelijk pittig en uitdagend

Vinyasa Class: This class is a steady paced class for all ages and abilities, except for women who are pregnant. This class will incorporate many of the moves and poses learned from the previous class so it adds to the first but in a regular class atmosphere. VOOR WIE? Voor diegene die van energieke, dynamische lessen houden. Ervaring met de zonnegroet is in deze les een vereiste. Niet geschikt voor: mensen met schouder -en/of polsklachten.

LUNCH
12:00 - 14:00

Loodlijn Yoga
12:00 - 12:45
terug naar de basis van bewegen
Marjet van der Linde
Vechtzaal
Nuchter & direct toepasbaar Juiste Houding Oefenuur – Zijn in je loodlijn gaat over bewegen vanuit gemak. In deze sessies leer je eenvoudige technieken die de houding verbeteren. Juiste Houding Oefenuur is gericht om ontspanning te geven aan nek, schouders en rug. Je leert hier om weer een goede houding aan te nemen door de loodlijn op te zoeken.

LOODLIJN YOGA Zijn in je loodlijn gaat over bewegen vanuit gemak. In deze sessies leer je eenvoudige technieken die de houding verbeteren. Veel mensen kampen met ongemak en/of pijn in de nek, schouders, (lage)rug. Dit heeft veelal te maken met ons bewegingspatroon in het dagelijks leven. We zitten veel. En als we zitten hangen we in ons lichaam. Ongemerkt verliezen we beetje bij beetje steeds meer kracht en krijgen klachten als nekpijn, schouderpijn, carpaaltunnelsyndroom, (onder)rugklachten, hernia, ademhalingsproblemen, een gevoel van onrust of stress etc. Door je bewust te worden van je loodlijn (de as van je lichaam) ga je bewegen vanuit gemak. Je activeert de spieren die ook bedoelt zijn om een bepaalde beweging of houding uit te voeren. Daardoor ga je ruimte en ontspanning geven aan spieren die juist ontspannen mogen zijn. Het nek/schouder gebied en de (lage)rug mag altijd ruim aanvoelen. Zonder dat je daar stress ervaart.

uitleg Ayurvedische reiniging rituelen
12:45 - 13:00
Marjet van der Linde
Vechtzaal

AYURVEDISCHE REINIGINGS RITUELEN Uitleg over Ayurvedische reiniging rituelen zoals de Jala Neti (het reinigen van de holtes in de schedel, ideaal bij: verkoudheid, holte ontstekingen, hooikoorts) het reinigen van de tong met een (koperen) tongschraper. In ons mini Yogawinkeltje dit weekend verkopen we ook verschillende neti's (€7,50-€16,00) en tongreinigers (€5). WANNEER: zaterdag 12:45-13:00 DOCENT: Marjet van der Linde

Leverpakking
13:00 - 13:55
rust voor lever en ogen
Marjet van der Linde
Vechtzaal

WAT? van 13:00 tot 15:00 is de lever energie in ruste. Dit is een mooi moment om een leverpakking te nemen. wat je hiervoor nodig hebt is een warme kruik en een oogkussentje. De kruik leg je op je lever (net onder je rechter borst). De lever en je ogen werken samen in de Chinese Traditionele geneeskunde. Door de ogen te sluiten, komt de lever nog meer tot rust. Tijdens de leverpakking sessie mag je zelf weten of je dit op je kamer doet of in de zaal. In de zaal mag je tot 13:55 lekker soezen. We hebben kruiken mee, maar wil je verzekerd zijn van een kruik, neem je eigen mee. VOOR WIE? iedereen die wel wat rust kan gebruiken. De lever en je ogen werken samen in de Chinese Traditionele geneeskunde. Door de ogen te sluiten, komt de lever nog meer tot rust. Tijdens de leverpakking sessie mag je zelf weten of je dit op je kamer doet of in de zaal. In de zaal mag je tot 13:55 lekker soezen. WAAROM? een moment van rust, daar kun je enorm van opknappen. Het werkt herstellend op lichaam en geest. VOORBEREIDING: vul de kruik van te voren, je eigen kruik of een van de kruiken die wij meenemen, neem een oogkussentje en dekentje----maak het jezelf zo comfortabel mogelijk---

Feng Shui (english spoken)
14:00 - 14:45
oosterse wijsheid praktisch toepassen in huis
Johanna Belsuzarri

Feng Shui Class: Ever wanted to learn more about Feng Shui? In this class we go over what Feng Shui is and how it can create more balance and prosperity, union and harmony in your life through the art of placement in your home and office. Learn the basics and get ideas for your new life.

Adem les
14:00 - 14:45
Loes Schaap
Vechtzaal
Rustig: rustige, milde oefeningen gericht op herstel, naar binnenkeren, meditatief

ADEMLES Wij ademen elk moment van de dag, wij kunnen niet zonder adem leven en wij ademen zonder er bij stil te staan. Adem is verbonden met ons zijn. Hierdoor is onze adem een geweldige tool om ons te helpen in de yogales en in het dagelijks leven. Focus op je adem brengt je naar het moment, geeft focus in je denken en helpt je te ontspannen.  Door onze adem te controleren kunnen wij onszelf transformeren. In deze les werk ik vooral met de oceaan adem. Een diepe adem naar je zijribben. Door dieper te ademen geven wij onszelf meer zuurstof. Wat er daardoor voor jou in deze les gebeurt, alles is goed. Het vrijkomen van emoties, spanning loslaten, meer energie krijgen, krachtig voelen etc. In deze les zullen wij veel zitten en liggen. Daarnaast doen wij oefeningen waarbij de ademhaling wordt verbonden met flowende bewegingen. WANNEER: vrijdag 19:00-19:45, zaterdag 14:00-14:45 DOCENT: Loes Schaap

Chakra's Explained (english spoken)
15:00 - 15:45
uitleg over het chakra systeem & hoe praktisch toe te passen
Johanna Belsuzarri

Chakra Class: Learn what Chakras are, the energy centers that are interwoven in our over all health- stemming from mind, body and spirit. Chakras can create balance to you and improve your health. Learn how in this introductory class.

Hartcentrum Yoga
15:00 - 15:45
Loes Schaap
Vechtzaal
Rustig: rustige, milde oefeningen gericht op herstel, naar binnenkeren, meditatief

HARTCENTRUM YOGA Je hart is het centrum van jouw lichaam, het centrum waar jouw kracht zich bevindt, het centrum van jouw zijn. In deze les wil ik je hiervan bewust maken en vooral van het gevoel dat deze plek jou kan geven. Een deur naar jouw werkelijke zijn. In een rustige les zullen wij zachte hartopeners doen en yogahoudingen om naar binnen te keren. Wij sluiten de les af met een lange meditatie. WANNEER: zaterdag 15:00-15:45 DOCENT: Loes Schaap

Yoga Flow & Adem Yoga
16:00 - 16:45
Loes Schaap
Vechtzaal
Medium: activiteit is wisselt, sommige lessen zijn lichamelijk pittig, andere weer rustiger. Balans tussen lichaam en geest.

YOGA FLOW & ADEM Wij ademen elk moment van de dag, wij kunnen niet zonder adem leven en wij ademen zonder er bij stil te staan. Adem is verbonden met ons zijn. Hierdoor is onze adem een geweldige tool om ons te helpen in de yogales en in het dagelijks leven. In deze les verbinden wij de oceaan adem (een diepe adem naar de zijribben) aan yogahoudingen. Door onze adem te gebruiken creëren wij focus, ruimte, kracht, en ontspanning. Een rustige flow les met iets intensievere houdingen. WANNEER: vrijdag 16:15-17:00, zaterdag 16:00-16:45, zaterdag 18:15-19:00 DOCENT: Loes Schaap

Op de Kop Workshop
17:00 - 18:00
Marjet van der Linde
Vechtzaal

DINER
18:00 - 21:00

Yoga Flow & Adem
18:15 - 19:00
Loes Schaap
Vechtzaal
Medium: activiteit is wisselt, sommige lessen zijn lichamelijk pittig, andere weer rustiger. Balans tussen lichaam en geest.

YOGA FLOW & ADEM Wij ademen elk moment van de dag, wij kunnen niet zonder adem leven en wij ademen zonder er bij stil te staan. Adem is verbonden met ons zijn. Hierdoor is onze adem een geweldige tool om ons te helpen in de yogales en in het dagelijks leven. In deze les verbinden wij de oceaan adem (een diepe adem naar de zijribben) aan yogahoudingen. Door onze adem te gebruiken creëren wij focus, ruimte, kracht, en ontspanning. Een rustige flow les met iets intensievere houdingen. WANNEER: vrijdag 16:15-17:00, zaterdag 16:00-16:45, zaterdag 18:15-19:00 DOCENT: Loes Schaap

Ontspan & blijf alert Yoga
19:15 - 20:00
Loes Schaap
Vechtzaal
Rustig: rustige, milde oefeningen gericht op herstel, naar binnenkeren, meditatief

ONTSPAN & BLIJF ALERT Yoga is de perfecte manier om te leren ontspannen, niet te verslappen maar juist bewust en krachtig te blijven. Het is een constante zoektocht tussen doen en niet doen. In deze les wil ik op zoek gaan naar hoe te ontspannen zonder onze alertheid en bewustzijn te verliezen. Ons denken beïnvloed ons lichaam constant. Door ons denken rustig en alert te houden, kunnen wij ontspannen. Een les met rustige yoga houdingen. WANNEER: vrijdag 18:05-18:50, zaterdag 19:15-20:00 DOCENT: Loes Schaap

Weltrusten Yoga sessie
20:15 - 21:00
Marjet van der Linde
Vechtzaal
Rustig: rustige, milde oefeningen gericht op herstel, naar binnenkeren, meditatief

Rustige oefeningen die de spijsvertering en slaap bevorderen.

WeltrustenYoga sessie
21:15 - 22:00
Marjet van der Linde
Vechtzaal
Rustig: rustige, milde oefeningen gericht op herstel, naar binnenkeren, meditatief

Rustige oefeningen die de spijsvertering en slaap bevorderen.

ZONDAG 24 november
ZONDAG 24 november
ZONDAG 24 november
Kundalini Yoga
07:00 - 07:45
dynamische Yoga
Marjet van der Linde
Vechtzaal
Kundalini Yoga: dynamisch, mantra, uitdaging, plezier, doorstroming, muziek, vuuradem, vrolijk, energie

KUNDALINI YOGA Kundalini Yoga is een dynamische vorm van Yoga. In deze vorm van Yoga zijn de oefen serie’s (kriya) vaak krachtig en dynamisch. Er wordt gewerkt op het uithoudingsvermogen. Kundalini Yoga maakt je zowel lichamelijk als geestelijk sterk. De oefeningen die je doet dagen je lichaam en je geest uit. In de yogashala (yogaruimte), op de mat oefen je hoe je omgaat met ongemak in het dagelijks leven. Het doorbreken van patronen. En dit doen we met een glimlach en door het gebruik van mantra’s. Juist als het zwaar wordt zul je merken dat glimlachen en het luisteren of het zingen van een mantra je er door heen helpt. Dit maakt het ook een vrolijke vorm van Yoga. Kundalini Yoga werkt heel direct. De invloed is vrij snel merkbaar in je lichaam. De oefeningen zijn soms grappig of raar en niet alledaags, maar als je het een paar keer gedaan hebt, of misschien wel na de eerste keer, dan weet je waarom je dit doet. Het geeft energie. Brengt het hormoon/klier stelsel in balans. De vuuradem is een adembeweging die regelmatig wordt toegepast in Kundalini Yoga. Het is een ritmische adembeweging die het lichaam en de longen reinigt en energie geeft. Als je net met Kundalini Yoga begint, of als je merkt dat de vuuradem niet bij je past, adem rustig door in je eigen tempo. Je mag altijd je eigen tempo kiezen. Steekwoorden: Dynamisch, vrolijk, mantra, krachtig, energiek, blij, chakra, sterk, navelkracht. WANNEER: zaterdag en zondag 07:00-07:45 DOCENT: Marjet van der Linde

Bindweefsel massage
07:50 - 08:15
verklevingen wegwerken
Marjet van der Linde
Vechtzaal

ONTBIJT
08:00 - 11:00
restaurant beneden

Pilates met roller
08:20 - 09:05
buikkracht
Davina Alexandra
Vechtzaal

Pilates les: We gaan tijdens deze pilates les oefeningen uitvoeren met de pilates rol. Door gebruik te maken van de rol masseer je de spieren op een fijne manier en creëer je meer flexibiliteit. Daarnaast werk je aan een betere mobiliteit, balans en verbeterde lichaamshouding. De les is voor iedereen geschikt. (Mocht je echter last hebben van erge spierpijn door eerdere lessen is het gebruik van de rol minder prettig, maar wel heel heilzaam)

Chakra Yoga
09:15 - 10:00
Yoga vanuit het Chakra systeem
Davina Alexandra
Vechtzaal

Chakra les: Tijdens deze Chakra les gaan we werken volgens de methode van Lady Niguma. Deze asana (houdingen) serie werd speciaal ontworpen in Tibet voor het loslaten van stress en zorgen uit het dagelijkse leven. We werken vanuit het 1e (onderste) chakra omhoog naar het bovenste chakra. D.m.v. zowel yin als yang houdingen activeren we de chakra's (ook wel energiekanalen) waardoor je je na de les energieker voelt. Les is geschikt voor iedereen.

Do-IN Yoga
10:10 - 10:55
Yoga vanuit de meridiaanleer
Paulien van der Helm
Vechtzaal
Medium: activiteit is wisselt, sommige lessen zijn lichamelijk pittig, andere weer rustiger. Balans tussen lichaam en geest.

De Do-In yogales van vandaag kenmerkt zich door een afwisseling van rustige en actieve houdingen. We zullen alle meridianen, en daarmee natuurlijk ook de spieren, heerlijk rekken en strekken en we gaan aan de slag met enkele zelf-massage-technieken. Als het goed voelt voor jou kun je datgene wat je leert later weer toepassen. De les is heel fijn om te doen in de ochtend, om eventuele stijfheid van de nacht helemaal uit je lijf te verdrijven. Het doet er niet toe of je een beginner of gevorderde bent op het gebied van yoga en/of Do-In. Zowel beginners als gevorderden zijn van harte welkom!

Yin Yoga
11:05 - 11:50
Davina Alexandra
Vechtzaal

Yin les: Ontspanning ten top! We gaan tijdens deze zondag ochtend yin les vooral tot rust komen. Focus op de ademhaling en het ontspannen van schouder/rug en borstgebied. We blijven enkele minuten in de houdingen om diepe rust te ervaren en naar binnen te keren. Les is geschikt voor iedereen.

LUNCH
12:00 - 14:00

Yin Yoga
12:00 - 12:45
Yin Yoga vanuit de meridiaanleer
Paulien van der Helm
Vechtzaal
Rustig: rustige, milde oefeningen gericht op herstel, naar binnenkeren, meditatief

In de Do-In Yin-les van vandaag gaan we heerlijk ontspannen in verschillende houdingen die we vrij lang aanhouden (meestal tussen 3 en 5 minuten). In die houdingen laten we de spierspanning zoveel mogelijk los om bij het dieper liggende bindweefsel te komen, maar ook om de meridianen te strekken. Terwijl je lekker ligt of zit, hoor je wat de houding volgens de traditionele Chinese geneeskunde voor je kan doen. Het doet er niet toe of je een beginner of gevorderde bent op het gebied van yoga en/of Do-In. Zowel beginners als gevorderden zijn van harte welkom!

Yoga Facial
12:45 - 13:10
verklevingen wegwerken
Marjet van der Linde
lounge

YOGAFACIAL Leer technieken om op een natuurlijke manier de strijd aan te gaan tegen huidveroudering zoals rimpels en verzakkingen. Door deze techniek maak je weer meer collageen aan zodat je huid er weer uit ziet als een volle druif. Belangrijk als je deelneemt: schone handen en schone huid WANNEER: zaterdag 09:35-09:50 en zondag 12:45-13:10 DOCENT: Marjet van der Linde

Leverpakking
13:15 - 14:00
rust voor lever en ogen
Marjet van der Linde
Vechtzaal

WAT? van 13:00 tot 15:00 is de lever energie in ruste. Dit is een mooi moment om een leverpakking te nemen. wat je hiervoor nodig hebt is een warme kruik en een oogkussentje. De kruik leg je op je lever (net onder je rechter borst). De lever en je ogen werken samen in de Chinese Traditionele geneeskunde. Door de ogen te sluiten, komt de lever nog meer tot rust. Tijdens de leverpakking sessie mag je zelf weten of je dit op je kamer doet of in de zaal. In de zaal mag je tot 13:55 lekker soezen. We hebben kruiken mee, maar wil je verzekerd zijn van een kruik, neem je eigen mee. VOOR WIE? iedereen die wel wat rust kan gebruiken. De lever en je ogen werken samen in de Chinese Traditionele geneeskunde. Door de ogen te sluiten, komt de lever nog meer tot rust. Tijdens de leverpakking sessie mag je zelf weten of je dit op je kamer doet of in de zaal. In de zaal mag je tot 13:55 lekker soezen. WAAROM? een moment van rust, daar kun je enorm van opknappen. Het werkt herstellend op lichaam en geest. VOORBEREIDING: vul de kruik van te voren, je eigen kruik of een van de kruiken die wij meenemen, neem een oogkussentje en dekentje----maak het jezelf zo comfortabel mogelijk---

< vorige  Mooirivier 22.23.24 november 2019  volgende >

NIEUW!

Wanneer de boerderij in Hummelo is verbouwd gaan we ook daar Yoga Weekenden en Yogamidweken houden. Het wordt een fijn centrum om tot rust te komen en er zal een mooie ruime Yoga ruimte komen op de deel. De boerderij heet ‘de KIP’ en staat op landgoed Enghuizen in Hummelo. De komende tijd gaan we met zorg deze rijksmonumenten verbouwen tot een prachtige plek.

Rond de jaarwisseling is er meer bekend wanneer de volgende Yoga Weekenden bij Mooirivier zullen plaatsvinden, wij sturen je dan een nieuwsbrief. Geef je op voor de nieuwsbrief door helemaal naar beneden te scrollen.

Yoga You retreat centrum hummelo

24 Comments

 • Hendrik van der Linde schreef:

  Geweldig georganiseerd Marjet erg uitgebreid in details en mooi verwoord!
  Ik ben trots op mijn dochter op de passie en inzet jij hebt!
  Ook fijn dat je zo’n goed team om je heen hebt en natuurlijk speciaal Herman.
  Succes!!!

 • Laura schreef:

  Typ ‘yogaweekend’ in in Google en de een na de ander biedt yogaweekenden aan. Misschien zie je, net zoals ik toentertijd, door de bomen het bos niet meer. Op welke link ga je klikken? Waar denk je je op je gemak bij te voelen? Waar ga je heen: Dichtbij huis of juist wat verder weg van je vertrouwde stekkie?

  Ik besloot om deze eerste keer dichtbij huis te blijven. Alhoewel. Ik heb het desbetreffende weekend mentaal een hele reis gemaakt. Niet alleen doordat ik heb gesproken met
  mededeelnemers van alle uithoeken van het land (en daarbuiten!), maar ook doordat ik innerlijk ben gegroeid. De kennis die Marjet heeft gedeeld over verschillende facetten van de yoga, heeft bij mij nawerking tot op heden. Ik mag zeggen, zonder te zweverig over te komen, dat ik mij na dit weekend echt een stukje verrijkt voel.

  De manier waarop yogadocent Marjet lesgeeft vind ik persoonlijk erg fijn. Ze voelde als een van ons. Hoewel zij ons de handvatten bood om de yoga te beoefenen en/of te verdiepen, voelde het totaal niet als docent-leerling-relatie. Neen. Je mag gerust zeggen dat het een mens-tot-mens-relatie was. Gelijkwaardig.

  Mijns inziens is Marjet geslaagd in de doelen om rustig en krachtig les te geven, met oog voor veiligheid. Daarbij kijkend naar de groep en naar het individu. Ik waardeer de persoonlijke noot. Humor en plezier hoort daar bij. Mijns inziens mag ze met trots én een grote glimlach de titel yogadocent dragen.

  En of je nu man of vrouw bent, je lenig of een stijve hark voelt, groot of klein van stuk bent; maatje vol, volslank of slank hebt, het maakt helemaal niks uit. Ook over de kledingkeuze hoef je geen stress te hebben. Je mag en kan gewoon het hele weekend rondlopen in yogakledij. Al kan ik uit ervaring zeggen dat je je een tikkeltje underdressed kan voelen als je in je yoga-outfit plaatsneemt in de eetzaal, met verderop deftig geklede hotelgasten in het vizier. Maar dat gevoel verdwijnt als sneeuw voor de zon als je als yogagroep de eerste gang van het diner uitgeserveerd krijgt. Een waardig (al dan niet vegetarisch) Michelinsterren-menu.

  En hoewel er soms veel tijd leek te zitten tussen de yogasessies door, was er altijd wel iets (of lekker niets) te doen. De omgeving is schitterend als je van natuur houdt. Leesvoer is aanwezig in de algemene ruimte. En als je Marjet nog iets wilde vragen over bijvoorbeeld oefeningen die goed zijn voor die verrekte bilspier die zo zeer deed, dan was daar ook de ruimte voor.

  Kortom: Ga je intuïtie achterna. Na dik een jaar tobben of ik wel of niet zou gaan, heb ik de knoop doorgehakt. En ik kan nu volmondig zeggen:deze ‘yogaweekend-link’ op google is echt een aanrader!

 • Karin schreef:

  Wat een heerlijk kado gaven we onszelf door dit weekend te boeken.
  Prachtige omgeving, mooi hotel, lekker eten, goed wijntje, fijne groep, én met de perfecte gastvrouw, Marjet;
  professioneel, duidelijk, humoristisch en down to earth.
  Ik heb uitgeprobeerd en ervaren, geleerd, maar bovenal genoten! Dank Marjet!

 • Marijke Leenhouwers schreef:

  Lieve Marjet,

  Wat een mooi weekend heb jij aangeboden. Voor mij helemaal zoals ik had gehoopt. Alles klopte. Jouw humor, je kennis, je down to earth houding, de heerlijke en soms moeilijke oefeningen, je rust en alles is ok gevoel. En dan niet te vergeten het geweldige hotel, de geweldige locatie, de mooie zaal met uitzicht op het water en de paarden, het heerlijke eten, nou ja zeg.. beter kon niet. En o ja de ontzettend gezellige avond met elkaar met Ukulele haardvuur.. En niet te vergeten de ontspannende massage van Marieke, die snapt waar je het over hebt en waar ik mij goed bij kon onstspannen. ik heb er super, super van genoten. Dank dank en tot volgende keer..

  en nee, ik heb geen aandelen:)

 • anita Wix schreef:

  Afgelopen weekend voor de eerste keer mee geweest naar het Yoga weekend. Al ruim 3 jaar volg ik de lessen bij Yoga You en het leek me leuk om ook eens het yoga weekend dicht bij huis te ervaren. Elk jaar reis ik naar het buitenland voor een yoga week dus deze keer was het voor mij een thuis wedstrijd. Ennnn wat heb ik genoten. Van de omgeving, het hotel, het heerlijke eten waarbij ze rekening hebben gehouden met mijn lactose allergie, de leuke groep en de geweldige lessen van Marjet. Ik was behoorlijk vermoeid toen ik vrijdag aankwam en ben echt met een heel ander gevoel naar huis gegaan zondag. Het was niet alleen gezellig maar het heeft me ook weer even naar mezelf gebracht. In alle rust even voelen hoe je lichaam en geest er aan toe zijn. De fijne lessen van Marjet, de ongedwongen sfeer, de leuke groep, het heerlijke eten en deze prachtige plek zijn echt een weldaad voor lichaam en geest.
  En ik ga snel het volgende weekend plannen.
  Bedankt Marjet.

 • Jitske schreef:

  Wat een heerlijk, ontspannen weekend met fijne mensen! Dat komt zeker door de fijne sfeer die Marjet creëert, ze laat iedereen vrij, waardoor iedereen zich op zijn plek voelt; gevorderd of niet, heel sociaal of meer op jezelf.
  Behalve de yoga was de omgeving ook niet verkeerd, een prachtig hotel in een enorm mooie omgeving aan de Vecht met bovendien een heerlijk ontbijt, lunch en diner.
  Ik ben echt weer helemaal opgeladen na deze mini-vakantie. Enorm bedankt en zeker tot ziens!!!

 • Femke schreef:

  Genoten van een heerlijk weekend. Mooi om te zien dat de lessen niet alleen voor iedereen geschikt zijn, maar ook voor iedereen een uitdaging zijn.
  Marjet legt alle oefeningen erg goed uit, complimenten dus.
  Heerlijk kunnen wandelen (of hardlopen) in de omgeving. Zeker voor herhaling vatbaar.

 • Eline schreef:

  Mijn eerste yogaweekend ooit, en wat een fantastisch weekend was het! Geweldige lessen van Marjet, nuchter, ontspannen, veel geleerd van de technische aanwijzingen waardoor je beter in een houding komt, alle ruimte voor vragen, alles mag en alles kan. Daarnaast: een geweldig hotel, fantastisch eten, een prachtige omgeving, een mooie zaal met dito uitzicht. Op je sokken door het hotel in je yogabroek. Ik wilde niet meer weg.
  Een absolute aanrader, dit weekend!

 • Ellen Dorst-Bouwman schreef:

  Wat een heerlijk yogaweekend in Mooirivier! Marjet geeft op een heel prettige, toegankelijke wijze vorm aan het weekend. De heerlijke yogalessen zijn diepgaand maar ook ontspannend. Marjet geeft tijdens de oefeningen achtergrondinformatie, waardoor je meer inzicht krijgt in je houding. Haar no-nonsense houding is praktisch en kalmerend.
  Tijdens het weekend genoten van de luxe keuken van het hotel, dat een feest op zich is om te verblijven.
  Super weekend, met veel ruimte voor lachen en ontspanning!

 • Kim schreef:

  Heerlijk weekend gehad samen met een vriendin. Het eten was in één woord geweldig, mooi hotel, fantastische omgeving, maar vooral de lessen van Marjet had ik niet willen missen. Nuchter, met humor, en vooral aandacht voor lichaamshouding en techniek. Zal hier niet alleen tijdens de yoga profijt van hebben, maar zeker ook in het dagelijks leven! Wijze lessen en zeker voor herhaling vatbaar!

 • Rinke van der Vliet schreef:

  Heerlijk ontspannen weekend gehad!

  Fijn hotel – goed eten – yoga – wandelen – wijntje bij de haard – bijkletsen met vriendin – leuke groep – fijne gesprekken – nuchter – vrijblijvend.

  Marjet is een fijn persoon en heeft het goed geregeld zo!

 • Hanneke schreef:

  Een heerlijk yoga weekend gehad o.l.v. Marjet.
  Alles was perfect geregeld, vol programma maar ontzettend leuk om alle oefeningen, tips en trucs te ervaren!
  En ‘Mooi Rivier’ is het pareltje aan de Overijsselse Vecht.
  Dank!

 • Ik heb de reacties van vorige weekenden weer gevonden :-)! (ik had ze perongeluk gedelete…)

  Lees ze hieronder voor een indruk van het Yoga Weekend.

  Juul van de Vegt:

  hallo marjet bij deze laat ik even weten dat ik een heel mooi weekend heb gehad en zeker voor herhaling vatbaar is met vriendelijke groet juul van de vegt

  Lian Huisjes:

  Al twee keer heb ik een yoga weekend bij mooirivier bijgewoond. Wat een heerlijkheid!
  Naast ontspannen, fijne en ook technische, soms pittige yogalessen die Marjet met een gezonde dosis nuchterheid en humor geeft; heb ik ook genoten van de geweldige locatie en het voortreffelijke eten. De ongedwongen, relaxte sfeer maken het weekend compleet. . Een absolute aanrader. Marjet bedankt! Namaste

  Barbara Velthoven:

  Voor de tweede keer weer ontzettend genoten. De inspanning en ontspanning in een perfecte balans. Marjet zorgt voor een sfeer die ruimte geeft, letterlijk en figuurlijk. Ik ben alleen gegaan en heb me geen moment alleen gevoeld. De Yoga lessen zijn pittig maar ook vrolijk en intens. Voor mij een ideale combinatie en vooral ook door de bezielende leiding van Marjet. Nogmaals dank hiervoor.

  Rosanne Koster:

  Wat een heerlijk yoga weekend! Alle tijd en ruimte om verdieping in yoga te vinden, maar ook tijd om heerlijk te ontspannen. Veel mensen zijn alleen gekomen, waardoor je snel contacten maakt zonder dat je verplichtingen hebt. Ik wil zeker nog eens mee! Bedankt Marjet!

  Marre van Loon:

  Super weekend gehad!
  Wat een heerlijkheid om 8.00 uur de eerste les met een prachtig uitzicht en de natuur zien ontwaken.
  Daarna het heerlijke ontbijt, gevolgd door mooie lessen met veel humor gebracht.
  Ik heb enorm genoten van het weekend en de leuke mensen.
  Thanks Marjet.

  Jel de Vet:

  Genoten van dit yogaweekend. 3 dagen gevarieerde lessen met aandacht en verdieping voor ieder onder deskundige leiding van Marjet.
  Een inspirerende energieke vrouw met humor en vrolijkheid.
  Dit alles in een prachtige omgeving met uitzicht op de Overijsselse Vecht. Heerlijk goed eten.
  Zeker een aanrader.
  Marjet, bedankt.

  Yvette Spijkstra:

  Wat een waardevol yogaweekend was het! Met weinig yoga-ervaring op zak heb ik een fantastisch nieuwe ervaring opgedaan. De lessen van Marjet waren afwisselend en erg leerzaam. Ze wist ons allemaal te zien en aanwijzingen te geven.
  En de locatie was ook erg fijn; mooie hotelkamer, lekker eten en de yogaruimte met uitzicht over de Vecht top!

  Marlien Muller:

  In 1 woord Fantastisch, het weekend heeft me zoveel gebracht dat ik hier ‘regulier onderhoud voor mezelf’ van ga maken…

  Frederike Dutler:

  Goede en fijne sfeer, prettige uitleg tijdens de diverse yoga sessies. Marjet nodigt je uit om datgene te doen wat bij jou past op dat moment, dit heb ik als prettig ervaren, daarmee heb ik veel vrijheid ervaren.
  Fijne locatie “Mooirivier”. Voor mij zou een workshop van 1 of 2 dagen ook prettig zijn.

  Nicole van Voorst:

  Het weekend in Mooi Rivier was mijn eerste echte kennismaking met Yoga en Marjet en het is enorm goed bevallen. Alles werd voor ons geregeld en het voelde echt als een weekend voor mezelf omdat we de ruimte kregen om te doen wat voor onzelfstandige goed voelde. Goede sfeer, fijne lessen, mooie locatie en ook nog eens heerlijk weer. Absoluut een aanrader.

  Ina van Dijk:

  Een fantastisch weekend gehad. Alles klopte: de lokatie, het weer, het heerlijke eten, maar bovenal de lessen van Marjet: heel veel kennis van zaken, persoonlijke aandacht en heel belangrijk humor. Absolute aanrader voor iedereen.

  Floortje Dopmeijer:

  Professioneel, nuchter, met humor en focus op persoonlijke vrijheid…zo heb ik Marjet ervaren gedurende het yogaweekend. Een perfecte combinatie om enerzijds te leren van de yogalessen en anderzijds te genieten van een weekendje weg… De natuur is prachtig, het hotel is goed verzorgd. Overall, ZEER de moeite waard! Dank! 🙂

 • Carla Hulzebos schreef:

  Voor de tweede keer genoten van een geweldig yoga-weekend: een fijne sfeer in de groep, heerlijke lessen, een super locatie, lekker eten. Echt een cadeautje voor jezelf!

 • Ingeborg schreef:

  Het kado voor mezelf, een heerlijk weekend vol yoga en lekker eten, voelde voor mij relaxed, vrij en persoonlijk. Wauw, Marjet noemt iedereen bij naam.

 • jantien van korlaar schreef:

  Ik sluit me helemaal bij de voorgaande sprekers aan, wat een fijn weekend met leuke mensen, heerlijk eten, mooie omgeving en daarbij ook nog eens veel leren over lichaamshouding, veiligheid, koude douches, tongschrapers en netipotten.
  Volgend jaar kom ik zeker weer!!
  Iedereen bedankt voor het mooie weekend en een speciale dank voor Marjet voor haar lessen en wijsheid.

 • Tilly Smulders schreef:

  Met heel veel plezier kijk ik terug naar het weekend! Wat was het fijn en wat was alles perfect verzorgd. Ik was echt blij dat ik gewoon mee kon doen ondanks mijn pijnlijke knie. Je bent een superfijn mens, en geeft op een zeer fijne en veilige manier yogales. Geweldig zoals je alles vertelt met de nodige humor en met een scherp oog voor de veiligheid. Als ik in de buurt van Zwolle woonde zou ik beslist bij jou op yogales komen. De leerlingen van jou boffen maar met zo’n docente. Zo, dat zijn wel genoeg veren in je kont 🙂
  Ik heb echt veel aan het weekend gehad, maar ik word hier nu wel raar aangekeken als ik met mijn stokbroden onder de armen en met een glimlach op mijn gezicht over straat loop 🙂

 • Inge Eekhout schreef:

  Afgelopen weekend (april 2016) weer nieuwe energie op gedaan met de yoga lessen van Marjet in het verwenweekend. Even terug naar de basis om met name de techniek van de yoga weer eens op te frissen en er achter te komen dat je sommige oefeningen echt verkeerd hebt aangeleerd. Mijn schouders en rug hebben erg hun best moeten doen en ik ben met veel tips en trucs terug naar huis gegaan. Niets moeten en alles mag is een geweldige mantra door het weekend heen. Door Marjet haar manier van doen en zijn kun je hier ook prettig in mee bewegen. De locatie is prachtig met het grote terras aan het water waar je tussen de lessen door heerlijk kunt relaxen. Alles klopte! Dank je wel Marjet!

 • Eline Willems schreef:

  Goedemorgen,

  Wat fijn, nieuwe data voor het weekend.
  Meteen ingeschreven voor november, wat een fijn vooruitzicht!

  Met vriendelijke groet,

 • Trudy Scholte schreef:

  Nog steeds met een grote glimlach aan het nagenieten van het heerlijke yoga weekend! (januari 2016). Mooie locatie, ruime zaal met een prachtig uitzicht! Fijne yoga sessies!Echt heerlijk eten (en wijn!)! Een leuke groep mensen! Goede gesprekken! Veel gelachen! Toch ook een innerlijke kern geraakt. Nieuwe inzichten, trucjes, informatie over yoga, leefstijl en reflectie. Op sokken door het hotel, zo relaxed! Ik was alleen, best spannend, maar voelde me binnen 10 minuten thuis in de groep! Breath it all in love it all out! Zoals eerder gelezen; een groot cadeau voor mezelf! Een zalig begin van 2016! (DANK MARJET!)

 • Mariska schreef:

  Afgelopen weekend heerlijk yoga weekend gehad, het was net een mini vakantie. Onder leiding van Marjet veel geleerd op gebied van yoga, tussendoor heerlijke maaltijden en er was ook tijd voor een lekker glas wijn en een goed gesprek. Kortom, ik heb genoten en ik kan het iedereen aanraden.
  groetjes Mariska

 • Gera Altman schreef:

  Hai hai, wil me graag bij deze opgeven samen met Margre Voerman , we willen graag een kamer delen en ook upgraden naar een superieur de luxe kamer voor 2pers en graag massage zaterdagmiddag allebei voor een uur, voor vragen mijn nummer is 0612932896, margre heeft ook al opgegeven , hoop dat er nog ruimte is, heb er heel veel zin in, gr Gera

  • Leuk Gera en Margré, welkom! Er is nog plek 🙂 Ik denk dat we een fout hebben met het inschrijfformulier, ik ga uitzoeken wat het is. Zodra alles weer goed werkt stuur ik je de link om je in te schrijven. Jullie staan op de lijst. Voor de massage mag je contact op nemen met Marieke (gegevens zie hierboven in het artikel). Tot ziens, vriendelijke groet van Marjet

 • Yvonne Klomp schreef:

  Heerlijk ontspannen heb ik het weekend ervaren. Fijne sfeer, ongedwongen. Zowel contant maken als tijd alleen doorbrengen, alle yoga sessies meedoen of niet. Alles kan en mag.
  De yogalessen na het opstaan en voor slapen gaan vond ik heerlijk! Bedankt Marjet!
  Het was echt een kado voor mezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.